Tom kha gai - Thailandsk suppe med kylling og kokosmælk

Tom kha gai - Thailandsk suppe med kylling og kokosmælk
Sidst ændret:
Fredag den 16. april, 2021 - 12:25
Beskrivelse

Bortset fra Tom yum goong, er denne suppe nok en af de mest populære i Thailand.

Den kombinerer på smukkeste vis det cremede, det syrlige, det salte, det søde og det stærke.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
10 skv Galangarod (tynde, kan erstattes af ingefær)
  citrongræs (1-2 stilke, skåret i mindre stykker)
2 Chili (røde thai-chili, eller flere almindelig rød chili)
250 g Champignon
5 spsk Fiskesauce
3 Lime (kun saften)
2 spsk Palmesukker (cirka, eller rørsukker)
  Koriander (frisk)
Vejledning

Kom kokosmælk og hønsefond i en gryde og tilsæt tynde skiver galanga eller ingefær, citrongræsstængel i mindre stykker og kaffir-limeblade.

Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad det simre stille i 10 minutter.

Tilsæt champignon og østershatte, skåret i kvarte eller halve alt efter størrelse, og kyllingebryst skåret i mundrette stykker.

Suppen skal ikke være rygende stærk, men lidt bid skal den have.

Det sørger to af de små thai-chilier for.

Skær dem i papirtynde skiver og kom dem på suppen.

Vask hænderne grundigt bagefter!

Lad suppen simre videre til kylling og svampe er tilberedt, og smag suppen til med fish-sauce, limejuice og palmesukker.

Og her gælder det om at finde balancen mellem det sure, det salte og det søde.

Mine mål passer muligvis ikke dine smagsløg, så smag dig frem!

Hvis suppen mangler lidt dybde, kan man tilsætte lidt ekstra koncentreret kyllingekraft.

Kom til sidst frisk thai basilikum og koriander i suppen. 

Noter

OBS. Galangarod smager ganske anderledes end ingefær. Gør en indsats for at skaffe galanga - det kan bestilles på nettet eller købes hos velassorterede grønthandlere.

Kilde

Følg mig på Youtube her og Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier