Tøm køleskabet tærte

Tøm køleskabet tærte

5 min
25 min
4  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Vi elsker tærte hjemme hos os og forsøger at gøre vores madspild så småt som muligt. ✅Derfor får vi tit i en travl hverdag det, jeg plejer at kalde "Tøm køleskabet tærte".
Om opskriften
Beskrivelse

Vi elsker tærte hjemme hos os og forsøger virkelig at gøre vores madspild så småt som muligt. Derfor får vi tit i en travl hverdag det, jeg plejer at kalde "Tøm køleskabet tærte".

Tøm køleskabet tærte

I bund og grund er der næsten ingen grænser for, hvilken retning du kan gå i, så længe du har en god tærtebund og måske lige kommer lidt stegt bacon i.

Tøm køleskabet tærte

I denne tærte har jeg en rest af kylling og ris toppet op med porre og spidskål - og selvfølgelig to ingredienser, jeg nærmest altid har i: Løg og bacon.

 

Tøm køleskabet tærte opskrift

Tøm køleskabet tærte

Ingredienser
Tærtebund
3 1⁄3 dl Hvedemel
1 tsk Salt
100 ml Vand
50 ml Olie
Fyld
  Bacon (i tern)
  Kylling (en lille rest)
  Ris
  Spidskål (fintsnittet)
1⁄2 Porre
1 Løg
5 Æg
1 dl Piskefløde
  Revet ost (den du foretrækker)
  Salt og peber (fra kværn)
Vejledning

Tærtebund

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og bland det sammen.
  2. Rul dejen ud i en størrelse, der passer til din tærteform. Min form er cirka Ø 24 centimeter.
  3. Kom dejen i den smurte tærteform og pres den godt ud i siderne.
  4. Stil tærtebunden til side og gå videre til tærtefyldet.

 

Fyld

  1. Rist baconternene.
  2. Pil og hak løget og snit porren fint.
  3. Vend ris, spidskål, ristede bacontern og stegte løg og porre sammen i en skål.
  4. Tilsæt æg og fløde og pisk det hele sammen med salt og peber.
  5. Hæld fyldet ovenpå tærtedejen i formen.
  6. Bag tærten midt i ovnen i 25 - 30 minutter ved 170 grader varmluft.
  7. Lad tærten afkøle lidt og servér
Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier