x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Toastbrød med havregrød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 7. april 2018

Hjemmelavet toastbrød/sandwichbrød med sprød skorpe, der er er lækkert og nemt at smøre uden at gå i stykker. Et sikkert hit til madpakken.

Denne opskrift indeholder havregrød for at spare lidt på hvedemelen. 


Toastbrød med havregrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Brød, madpakke, Tilbehør
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 spsk. Tørgær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 2 spsk. Olie
  • 550 gram Hvedemel
  • 5 deciliter Vand
  • 25 gram Smør Til at smøre sandwichbrødformen
  • 1 deciliter Havregryn
  • 2 deciliter Vand

Sådan gør du

  • Start med at koge havregrynene i vandet og lad det køle lidt af. Det kan sagtens gøres i en mikroovn i 1-2 minuttert.
    Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål - evt. en røremaskine.
    Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er lind og smidig.
    Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde.
    Smør sandwichbrødformen samt låget i rigeligt smør - det forhindrer at brødet klistrer sig fast til formen.
    Læg dejen på bordet og ælt den godt igennem.
    Toastbrød
    Rul den op til en stram pølse/brød. 
    Toastbrød
    Del herefter dejen i fire dele.
    Her kommer hemmeligheden til hvorfor toast/sandwichbrød ikke smuldrer når det smøres og er kompakt og lækkert:
    De 4 dele vendes alle 90 grader og placeres ned i formen og låget sættes på.
    Toastbrød
    Toastbrød
    Toastbrød
    Lad brødet hæve i ca. 30 minutter og i mellemtiden skal ovnen varmes op til 250 grader.
    Bag brødet ved 250 grader i 10 minutter hvorefter der skrues ned til 200 grader og lad det få 20 minutter mere i ovnen.
    Toastbrød
    Når det er færdigt, skal låget straks tages af og brødet skal ud af formen. Det gør at skorpen på brødet forbliver sprødt. Hvis det får lov til at stå for længe i formen uden at komme ud, vil varmen danne kondens og skorpen vil blive blød.
     
    Toastbrød
    Brødet smager fantastik og har en ens skorpe hele vejen rundt. Det forbliver saftigt og lækkert dagen efter. 

Noter

Sandwichbrødformen kan bl.a. købes her.
Der er at hav af muligheder inden for udstyr indenfor bagning. Se bl.a. denne guide med bageudstyr.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287