Toastbrød - hjemmelavet og lækkert

Toastbrød
Underrubrik
Toastbrød/Sandwichbrød
Sidst ændret:
Onsdag den 27. januar, 2021 - 08:52
Beskrivelse

Glemt alt om tørt og sødt toastbrød fra supermarkedet.

Hjemmelavet toastbrød/sandwichbrød med sprød skorpe, der er er lækkert og nemt at smøre uden at gå i stykker - du får selvfølgelig tricket til hvordan du er sikker på det her i opskriften.

Et sikkert hit til madpakken.

Toastbrød

Sværhedsgrad
Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
1 spsk Tørgær (eller 25 gram gær)
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
2 spsk Olie
650 g Hvedemel (op til 800 gram)
5 dl Vand ((Lunkent))
25 g Smør (Til at smøre sandwichbrødformen)
Vejledning

Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål - evt. en røremaskine.

Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er lind og smidig.

Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde.

Smør sandwichbrødformen samt låget i rigeligt smør - det forhindrer at brødet klistrer sig fast til formen.

Læg dejen på bordet og ælt den godt igennem.

Toastbrød

Rul den op til en stram pølse/brød. 

Toastbrød

Del herefter dejen i fire dele.

Her kommer hemmeligheden til hvorfor toast/sandwichbrød ikke smuldrer når det smøres og er kompakt og lækkert:

De 4 dele vendes alle 90 grader og placeres ned i formen og låget sættes på.

Toastbrød

Toastbrød

Toastbrød

Lad brødet hæve i ca. 30 minutter og i mellemtiden skal ovnen varmes op til 250 grader varmluft.

Bag brødet ved 250 grader i 10 minutter hvorefter der skrues ned til 200 grader og lad det få 20 minutter mere i ovnen.

Toastbrød

Når det er færdigt, skal låget straks tages af og brødet skal ud af formen. Det gør at skorpen på brødet forbliver sprødt. Hvis det får lov til at stå for længe i formen uden at komme ud, vil varmen danne kondens og skorpen vil blive blød.

Toastbrød

Toastbrød

Brødet smager fantastik og har en ens skorpe hele vejen rundt. Det forbliver saftigt og lækkert dagen efter. 

Noter

Sandwichbrødformen kan bl.a. købes her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier

Kommentarer

Hej, jeg har nu gjort brug af 2 af jeres opskrifter på brød, brød i Römertopf og sandwichbrød, begge gange er den oplyste bagetid alt, alt  for kort...rigtig træls.

 Jeg har efterfølgende bagt de samme brød igen og tillagt en ekstra bagetid på ca 20 min, syntes I skulle redigere lidt på det felt.

Mvh

Marianne

tir, 10/11/2020 - 14:33 Permalink

Hej,

Tusind tak for at du læser med, prøver vores opskrifter og ikke mindst skriver tilbage her.

Bruger du almindelig ovn eller varmluft til den her opskrift? Det kunne forklare hvorfor den skal have længere tid. Det er varmluft der skal bruges og jeg har lige skrevet det på opskriften. 
Beklager mange gange og håber at du giver os chancen igen.
Mvh
Per

ons, 11/11/2020 - 10:13 Permalink

Har i dag prøvet at lave jeres toastbrød..

Tror der mangler lidt mel i opskriften.. 5 dl. vand og 650 g mel, giver en meget våd og klistret dej, og fylder ikke formen, da der jo ikke er 1,8 kg dej. 

Jeg brugte det i har skrevet, også 250 gr. varmluft i 10 min. derefter 20 min. på 200 gr. varmluft, men selvom formen ikke var fyldt ud, var kernetemperaturen kun 85 gr. så det fik lidt længere..

Vh. Trine

man, 25/01/2021 - 16:40 Permalink