Tikka masala

Tikka masala
Sidst ændret:
Fredag den 19. marts, 2021 - 09:29
Beskrivelse

Tikka Masala er en indisk ret med yoghurtmarineret kylling i en cremet og krydret sauce. Indisk mad er ofte stærk, men her virker yoghurten ved at dæmpe den stærke smag, så den passer bedre til os nordboere.  

Tikka Masala indeholder en lang række forskellige ingredienser, men lad dig ikke skræmme af den lange liste. Retten er overraskende nem at lave, og det rigtig smarte er, at man kan røre yoghurtmarinaden sammen med kyllingen om morgenen og sætte det hele på køl. Når man kommer hjem senere på dagen, er kødet klar til brug, og man sparer tid i de kritiske timer.  

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
2 dl youhurt (naturel)
4 fed Hvidløg
3 tsk Ingefær (fintrevet)
1⁄2 tsk Gurkemeje
1 tsk Nelliker (stødte)
2 tsk Salt
2 Lime (saften)
2 Løg (finthakkede)
2 fed Hvidløg (finthakkede)
2 tsk Ingefær (finthakket)
4 spsk Tomatpure
4 Tomater (skåret i små tern)
2 Æbler (skrællede og skåret i små tern)
2 tsk Gurkemeje
50 g Mandler (meget finthakkede)
3 dl Vand
1⁄4 dl Piskefløde
  Krydderier (salt og peber)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Marinade:

Rør yoghurt, hvidløg, ingefær, garam masala, nellike, gurkemeje, chiliflager, salt og limesaft godt sammen i en stor skål.

Skær kyllingen ud i brede strimler og vend dem i yoghurtmarinaden. Bland det godt, så alt kødet er dækket af marinaden.

Stil skålen med kødet tildækket i køleskabet i minimum 60 minutter. Kødet må meget gerne stå i længere tid, da det kun bliver bedre af det. 

Kom kylling og marinade i et ildfast fad og stil det i ovnen ved 240 grader i cirka 15 minutter. 

 

Saucen: 

Mens kyllingen er i ovnen, tilberedes saucen. 

Opvarm en gryde med olie og steg løgene klare. Tilsæt hvidløg, mandler, ingefær, gurkemeje og vand. 

Tilsæt tomater og æbler i tern.

Kog gryden op og lad saucen simre i 15 minutter.

Kylling og marinade tilsættes saucen, og alt varmes godt igennem.

Tilsæt fløden - hvis saucen er for tyk, tilsættes mere vand. 

Smag retten til med salt og friskkværnet peber. 

 

Noter

Server retten med ris eller naanbrød.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier