Thaisuppe med rejer

Thaisuppe med rejer

5 min
15 min
1  Portioner
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Klassisk og lækker thai-suppe, der kan laves på 20 minutter. Retten er simpel og fyldt med alle de gode smage fra Thailand.
Om opskriften
Beskrivelse

Klassisk og lækker thai-suppe, der kan laves på 20 minutter.

Retten er simpel og fyldt med alle de gode smage fra Thailand.

Vi har opskriften fra bogen: "Antiinflammatorisk kost for begyndere", skrevet af Elizabeth Nebelong.

Ingredienser
1 citrongræs (stængel)
150 g Champignon (brune - renset vagt)
15 g Forårsløg
1⁄4 Chili (rød)
1 tsk Sesamolie (ristet)
  Bouillon (3-4 dl honse- eller fiskebouillon)
150 g Rejer (pillede kæmperejer)
100 g Ærter (frosne)
1⁄2 tsk Fiskesauce
  Basilkum (Thai)
Vejledning

Skær den nederste tykke ende af citrongræsstænglen, og hak de nederste 4 cm (den tykke del) fint.

Kassér resten.

Rens champignon grundigt og skær dem i tynde skiver.

Skyl forårsløget, fjern roden og skær den i tynde skiver på skrå.

Udkern chili og skær i tynde skiver.

Svits citrongræsset i olien for jævn varme et par minutter og tilsæt 3 dl af bouillonen, resten kan du tilsætte til sidst, hvis du synes, suppen bliver for fyldig.

Lad det småkoge 5 minutter og tilsæt da rejerne. Når de er næsten møre efter 2-3 minutter, tilsættes champignon og ærter.

Lad suppen koge op, tag den af varmen og smag til med fishsauce.

Servér drysset med chili og thai-basilikum.

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier