Thai Beef Salad (Thailandsk bøfsalat)

Thai Beef Salad (Thailandsk bøfsalat)
Sidst ændret:
Mandag den 15. marts, 2021 - 08:31
Beskrivelse

Thai Beef salad: Thai inspireret salat med hanger steak.

Her får du en nem salat fyldt med smag, farver og sprødhed – Det er noget for dig, som elsker nem og smagfuld mad.

Smagen som samler salaten består af friske krydderurter, sprøde grøntsager og knasende peanuts.

Og dressingen....Husk at lave riiiiigligt.

Smagskombinationerne er fantastiske.

Det er en skøn salat, nu når foråret banker på, eller hvis du mangler en ekstra god frokost.

Opskriften lander herunder:

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Hviletid
20 minutter
Tid i alt
56 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Salat)
200 g salat (blandet - her med spinat rød og hvid og spinat)
1 Mango (i tynde skiver)
1 Agurk (halveret, udhulet og skåret i skiver)
  Koriander (frisk, 1 håndfuld, grofthakket)
  Basilkum (thaibasilikum, 1 håndfuld - kan undlades)
  Opskriftsgruppe (Hangersteak)
  spsk Smør
  Peber (friskkværnet)
  Opskriftsgruppe (Dressing)
2 spsk Fiskesauce
1 spsk Sesamolie (eller olivenolie)
5 spsk Soja
1 fed Hvidløg (presset)
1⁄2 Chili (rød, finthakket)
1 Lime (både saft og skal)
1 spsk Frisk ingefær (revet)
1 spsk Peanutbutter (kan udelades)
  Opskriftsgruppe (Toppings)
  nudler (kogte, kan udelades)
  Peanuts (saltede, 2 håndfulde)
  Koriander (1 håndfuld, grovhakket)
1 Chili (sød eller peberfrugt i ringe, kan udelades)
Vejledning

Tag kødet ud 30 minutter før.

Rens det og lad det hvile, så det ikke er koldt.

Rør dressingen sammen i en skål og lad den trække, mens salaten gøres klar.

Gør alle dine ingredienser til den sprøde salat klar og vend dem sammen på et stort fad eller i en skål.

Varm en pande op med smørret og olie og steg din hangersteak i 3 minutter på hver side.

Lad den herefter hvile 20 minutter.

Skær dit kød i tynde skiver til salaten.

Vend salaten med dressingen (også nudler hvis du tilsætter dem).

Anret med oksekødet i skiver og drys med dine urter, peanuts og chiliringe.

Hvis der er ekstra dressing hælder du det over.

Velbekomme

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier