
Teriyakisauce er en klassisk smagsgiver i det asiatiske køkken. Den kan naturligvis købes færdig i supermarkedet, men prøv at lave den selv. Det er virkelig nemt, og resultatet bliver langt bedre.
Saucen egner sig som tilbehør til mange forskellige slags kød og grøntsager, men også i marinade er den genial. Sukkeret sørger for den let karameliserede overflade, der er så lækker på grillet kød. Prøv f.eks. vores opskrift på asiatiske spareribs næste gang, menuen står på grillmad.

Teriyaki sauce
Ingredienser
- 2.5 deciliter Vand
- 5 spsk. Brun farin kan erstattes med muscovadosukker
- 0.5 deciliter Soja
- 2 spsk. Honning
- 1 fed Hvidløg finthakket
- 0.5 tsk. Stødt ingefær
- 2 spsk. Maizena
Sådan gør du
- Hæld vand, brun farin, soja, honning, hvidløg og stødt ingefær i en lille gryde.
- Kog blandingen op og lad den koge ved middel varme i cirka. 5 minutter.
- Udrør maizena i lidt koldt vand i en lille skål, til du har en glat og fin blanding uden klumper.
- Hæld maizenablandingen i saucen og lad den simre, til den har den ønskede konsistens. Den skal have cirka samme konsistens som flydende honning (saucen bliver lidt tykkere, når den er kold, så lav den ikke alt for tyk). Sker det, kan du blot fortynde den med lidt vand.
- Afkøl saucen og hæld den på en rengjort flaske, syltetøjsglas eller lignende.
- Saucen kan holde sig et par uger i køleskabet.
Om forfatteren
Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?