Teres Major

Teres Major Sous Vide

5 min
2 t, 5 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Teres Major er en amerikansk udskæring, der er lidt en ukendt størrelse i Danmark. ✅ Da kødet sidder omkring skulderen er det en af de muskler kvæget bruger meget lidt, så kødet er utrolig mørt.
Om opskriften
Beskrivelse

Teres Major er en amerikansk udskæring, der er lidt en ukendt størrelse i Danmark. Da kødet sidder omkring skulderen er det en af de muskler kvæget bruger meget lidt, så kødet er utrolig mørt. Vi bruger sous vide tilberedningsmetoden for at sikre at denne tynde og fine udskæring får den rette mørhed og farve hele vejen igennem.


Det minder om mørbrad og prisen ligger på ca. 40-50 % af hvad mørbraden koster.


Læs meget mere her om teres major sous vide.

Ingredienser
2 Teres Major
  Krydderier (Salt og peber)
5 g Smør
1 spsk Olie
Vejledning

Krydr kødet med en smule salt og peber.

Vakuumpak kødet og tilbered det sous vide/vandbad ved 54 grader i 2 timer.

Tag kødet op ad vandbadet og tør det godt af.

Varm en pande op på høj varme og når den er varm tilsættes olien og kødet.

Tilsæt herefter smørret og giv kødet 15-20 sekunder på hver side.

Kødet er klar til servering.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier