Teboller (bamseboller)

Teboller (bamseboller)

24  boller
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Superbløde og luftige te-boller. ✅Perfekte til fødselsdagen eller morgenbordet, eller når der bare skal hygges! ✅Kan evt. tilføjes kardemomme.
Om opskriften
Beskrivelse

Nu hvor der er vinterferie, besluttede jeg mig for at invitere min mødregruppe, med både små og større søskende, til en rigtig hyggeformiddag herhjemme!

Teboller (bamseboller)

Jeg bagte disse superbløde og luftige te-boller, der minder en del om bamseboller / fødselsdagsboller. Du vil sagtens kunne komme en smule kardemomme i dem, hvis du er til det.

 

Teboller (bamseboller) opskrift

Teboller (bamseboller)

 

Ingredienser
50 g Gær
2 1⁄2 dl Vand
1 1⁄2 dl Mælk
1 dl Creme Fraiche
1 Æg
100 g Smør (blødt)
75 g Sukker
6 g Salt
1 kg Hvedemel (cirka)
Vejledning
  1. Lun mælken og vandet op.

  2. Hæld det i din røreskål og opløs gæren heri.

  3. Tilsæt creme fraiche, æg, smør, sukker og salt.

  4. Tilføj nu hvedemelet lidt ad gangen under omrøring, indtil dejen begynder at slippe kanterne af skålen.

  5. Lad dejen ælte i minimum 20 minutter.

  6. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 45 - 60 minutter.

  7. Del dejen i 24 boller og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  8. Lad bollerne efterhæve til dobbeltstørrelse et lunt sted i 1 - 2 timer.

  9. Pensl bollerne med mælk og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i 12 - 14 minutter.

  10. Bollerne er nu klar til servering.

Teboller (bamseboller)

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier