Tebirkes med marcipan

Tebirkes med marcipan

1 t
15 min
10  stk.
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion

✅Hjemmelavede tebirkes - denne dejlige opskrift er med marcipan.

✅Hvis du ikke er sikker på hvad en tebirkes er, så er det et morgenbrød lavet af wienerbrødsdej.

Dejen kan bl.a. vrides og laves til frøsnappere

Vi har opskriften fra bogen: "Børnenes bagebog", skrevet af Katrine Klinken.

Om opskriften
Beskrivelse

Hjemmelavede tebirkes - denne dejlige opskrift er med marcipan.

Hvis du ikke er sikker på hvad en tebirkes er, så er det et morgenbrød lavet af wienerbrødsdej.

Dejen kan bl.a. vrides og laves til frøsnappere

Vi har opskriften fra bogen: "Børnenes bagebog", skrevet af Katrine Klinken.

Ingredienser
DEJ
50 g Smør
1 dl Mælk
25 g Gær (1/2 pakke)
1 Æg
1⁄4 tsk Groft salt
2 spsk Sukker
250 g Hvedemel (4 dl)
FYLD
100 g Rå marcipan (ren)
PYNT
1 Æg (til pensling)
1⁄2 dl Birkes (til drys)
  Mel (lidt til bordet)
Vejledning

1) Smelt smør i en gryde, tag den fra varmen og hæld mælken i. Hæld derefter blandingen i en skål.

2) Rør gæren ud i blandingen.

3) Slå ægget ud og rør det sammen med salt og sukker.

4) Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne (hold 1 dl mel tilbage). Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil den næsten ikke klistrer til bordet mere – den skal æltes min. 200 gange.

5) Tænd ovnen på 225 grader.

6) Drys lidt mel på bordet. Rul dejen ud i en firkant på 30 x 30 cm.

7) Skær marcipanen i skiver og læg den i en stribe på midten af dejen. Fold først den ene side af dejen indover og bagefter den anden, så der er 3 lag dej. Skær dejen ud i 10 aflange firkanter. 

8) Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.

9) Slå ægget ud i en lille skål og pisk det sammen med en gaffel. Pensl tebirkesene med ægget og drys birkes på.

10) Bag dem i ca. 15 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Børnenes bagebog", udgivet af Politikens Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier