Tatar med skaldyr

Tatar med skaldyr

10 min
10 min
3  Personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

✅En let og lækker lille anretning bestående af en skaldyrstatar anrettet på ristet brød og derefter pyntet med kartoffelchips og halve, smilende vagtelæg. 

Vi har i opskriften her brugt en aflang form beregnet til chokoladebarer, men du kan i princippet bruge en hvilken som helst form for udstikkerform til opskriften. 

Om opskriften
Beskrivelse

En let og lækker lille anretning bestående af en skaldyrstatar anrettet på ristet brød og derefter pyntet med kartoffelchips og halve, smilende vagtelæg. 

Vi har i opskriften her brugt en aflang form beregnet til chokoladebarer, men du kan i princippet bruge en hvilken som helst form for udstikkerform til opskriften. 

Ingredienser
4 Jomfruhummerhaler
1 Languster (kødet heraf)
1 Skalotteløg (finthakket)
  Citronsaft
  Krydderier (salt og peber)
6 Vagtelæg
Vejledning

Hak jomfruhummerhalerne og kødet fra langusteren fint. 

Tilsæt finthakket skalotteløg og smag til med citronsaft, salt og peber. 

Skær toastbrød tyndt ud og rist det let.

Skær toastbrødet til, så det passer ned i en form. Vi har her brugt en form beregnet til at støbe chokoladebarer i, men du kan også sagtens anvende udstikkerforme i forskellige former og størrelser.  

Læg skaldyrstataren ovenpå brødet i formene og sæt dem på køl.

Kog vagtelæggene smilende, det tager cirka 3 minutter. Lad æggene køle af i koldt vand, pil dem og del dem i halve.

Server de små "hapsere" pyntet med skovsyre, de halve vagtelæg og hjemmelavede kartoffelchips

Tatar med skaldyr

Noter

De viste vagtelæg på billedet fik lidt for længe - vi glemte at afkøle dem i koldt vand. De skulle have været smilende, men blev for hårde.  

Anretningen bliver ekstra lækker, hvis du bruger hjemmebagt toastbrød til formålet. 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier