Tataki af dåvildtfilet

Tataki af dåvildtfilet

15 min
15 min
2  Portioner
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel

✅Lækker japansk inspireret ret med dåhjortefilet. Retten kan bruges som en forret eller en hyggelig snack når man har gæster.

✅Vi har retten fra bogen: "Walk On The Wild Side", skrevet af Nikolaj Juel-Christiansen og Colombus Leth, der siger følgende om retten:

"Tataki er en japansk teknik, hvor man steger kødet 5-10 sekunder på hver side og lader det køle hurtigt ned, så kernen er rå.

Traditionelt laver man tataki med oksekød, tun eller laks. Her har vi lavet tataki af fileten fra vores dåhjort fra Bognæs.

Teksturen af dåhjort er som silke i munden, ren luksus."
 

Om opskriften
Beskrivelse

Lækker japansk inspireret ret med dåhjortefilet. Retten kan bruges som en forret eller en hyggelig snack når man har gæster.

Vi har retten fra bogen: "Walk On The Wild Side", skrevet af Nikolaj Juel-Christiansen og Colombus Leth, der siger følgende om retten:

"Tataki er en japansk teknik, hvor man steger kødet 5-10 sekunder på hver side og lader det køle hurtigt ned, så kernen er rå.

Traditionelt laver man tataki med oksekød, tun eller laks. Her har vi lavet tataki af fileten fra vores dåhjort fra Bognæs.

Teksturen af dåhjort er som silke i munden, ren luksus."

Ingredienser
PONZUDRESSING
100 ml Risvinseddike
50 ml Soya (Japansk soyasauce)
20 ml Citronsaft
PONZU-LØGSALSA
1 Salatløg (Lille og hvidt. Finthakket.)
40 ml Vindruekerneolie
35 ml Dressing (Ovenstående ponzudressing)
1⁄4 tsk Hvidløgspuré
HVIDLØGSCHIPS
  Hvidløg (7-8 fed)
200 ml Mælk
500 ml Vindruekerneolie
KØDET
250 g Dåhjortefilet
2 Forårsløg (Skåret i tynde skiver diagonalt)
  Salt
  Peber
  Vindruekerneolie
Vejledning

PONZUDRESSING

Rør ingredienserne sammen.

Sæt til side.

 

PONZU-LØGSALSA

Kom løg, ponzudressing og hvidløgspuré op i en skål.

Bland godt, og tilsæt olien langsomt under omrøring.

 

HVIDLØGSCHIPS

Skær hvidløgene i tynde skiver på et mandolinjern.

Kom hvidløgsskiverne i en skål med mælk, og lad dem trække i 10-15 minutter.

Dræn, og lad dem tørre på et rent viskestykke.

Kom olien i en kasserolle, og varm den op til 140 grader.

Frituresteg hvidløgsskiverne, til de får en flot, gylden farve.

Lad hvidløgsskiverne dryppe af på et stykke køkkenrulle.

 

KØDET

Sæt en tykbundet stegepande på højt blus.

Kom lidt olie på kødet, og krydr det godt med salt og peber.

Når panden er rigtig varm og begynder at ryge, steges kødet i ca. 10 sekunder på hver side.

Tag kødet af panden, og sæt til side.

Skær kødet i 1 cm tykke skiver, og arranger på tallerkenerne.

Hæld lidt ponzudressing over kødet, og kom en “stribe” løgsalsa, hvidløgschips og forårsløg oven på kødet.

Kilde

Walk the wild site

Vi har opskriften fra: "Walk on the wild side".

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier