Tartar Sauce (Sauce Tartare)

Tartar Sauce

1 t
0 min
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Opskriften er simpel og nem at lave. Denne lækre sauce tartare er et godt modspil til friterede skaldyr, rejer, fisk og fish 'n' chips.
Om opskriften
Beskrivelse

Denne lækre sauce tartare er et godt modspil til friterede skaldyr, rejer, fisk og fish 'n' chips.

Opskriften er simpel og nem at lave. 

Saucen er kold og kan bruges til mange ting, men friturestegt fiskefilet, fish n' chips eller som en kold sauce til en grillaften, der rammer den plet.

Det minder lidt om remoulade i konsistensen og jeg må indrømme at jeg i mange år ikke kunne lide det. Nok mest fordi der var cornichoner i, som jeg ikke kunne udstå. I dag elsker jeg saucen, som jeg tit bruger.

Sauce Tartare

Ingredienser
2 dl Mayonaise (Hjemmerørt eller Miracel Whip)
3 spsk Creme Fraiche
1⁄2 tsk Dijonsennep
3 spsk Kapers (hakket)
3 spsk Cornichoner (hakket)
1⁄2 Skalotteløg (finthakket, brug et almindelig løg hvis du ikke har skalotte)
1 spsk Purløg (finthakket)
1 spsk Persille (finthakket)
  Krydderier (Salt og peber)
  Citronsaft
Vejledning

Jeg plejer at røre min egen mayonnaise selv. Jeg synes at købeudgaverne typisk er lidt for søde. Jeg bruger typisk den her stavblendermayonnaiseopskrift, dog uden cayennepeber. Da der er sennep i min mayo, kommer jeg ikke sennep i min sauce tartare.

Rør mayonnaise og creme fraichen sammen i en skål. Tilsæt sennep.

Hak alle ingredienser fint og kom dem i blandingen.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Sauce Tartare

 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier