Tangsalt

Tangsalt

50 min
10 min
1  Portion
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Mange har prøvet at lave kryddersalt selv, men det er nok de færreste, der har prøvet at lave hjemmelavet tangsalt.👌

Det er imidlertid værd at prøve, for tang er en råvare, der kan bruges til meget andet end de tørrede plader, der bruges til sushi. Tang er rig på vitaminer og mineraler, og den salte umamismag passer godt til rigtig mange ting. 

Vi har her forsøgt os med en opskrift på tangsalt, som egner sig fortræffeligt til retter med f.eks. fisk og skaldyr. Tangsaltet vil dog også være godt i rigtig mange andre ting, så prøv dig frem - kun fantasien sætter grænser!

Om opskriften
Beskrivelse

Mange har prøvet at lave kryddersalt selv, men det er nok de færreste, der har prøvet at lave hjemmelavet tangsalt.

Det er imidlertid værd at prøve, for tang er en råvare, der kan bruges til meget andet end de tørrede plader, der bruges til sushi. Tang er rig på vitaminer og mineraler, og den salte umamismag passer godt til rigtig mange ting. 

Vi har her forsøgt os med en opskrift på tangsalt, som egner sig fortræffeligt til retter med f.eks. fisk og skaldyr. Tangsaltet vil dog også være godt i rigtig mange andre ting, så prøv dig frem - kun fantasien sætter grænser!

Ingredienser
  Tang (vi har her brugt blæretang, men forskellige slags kan bruges.)
  Salt (brug en god salt som f.eks. flage- eller sydesalt)
Vejledning

Brug en passende mængde fint og rent blæretang.

Tangen skal skylles grundigt inden brug, så sand og andre urenheder forsvinder.

Læg tangen på et stykke bagepapir på en bageplade.  

Sæt pladen i en 100 grader varm ovn og lad tangen tørres i 30-45 minutter. Den skal være knastør.

Tag pladen ud af ovnen og lad tangen afkøle.

Bland den tørrede tang med sydesalt/flagesalt og stød blandingen i en morter. Alternativt kan findele det i en foodprocessor/elektrisk krydderikværn.

Opbevar tangsaltet tørt og køligt, gerne i et glas med låg.

Tangsalt

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

 

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier