Tagine med glasnudler

Tagine med glasnudler
Underrubrik
Miến gà
Sidst ændret:
Mandag den 7. oktober, 2019 - 13:04
Beskrivelse

Denne dejlige vietnamesiske nudelsuppe er fyldt med masser af god smag: Kyllingeindmad og kyllingekød spiller godt sammen med de stærke smage, lækre svampe, glasnudler og bønnespirer.

Vi har opskriften fra bogen: "Lêlês urtekøkken", hvor forfatteren Anh Lê siger følgende om retten:

"I Vietnams gader spiser vi meget hot pot, som er en dampgryde med enten kul eller ild under, der serveres ved bordet.
I dag bruger man en elektrisk hotpot. Hele oplevelsen går ud på, at man får en kogende gryde, hvor nudler, fisk, kød og grøntsager bliver dampet og spist på stedet."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
1 1⁄2 l Vand
  citrongræs (2 stængler)
1 Løg
40 g Ingefær (Knold)
1 Chili (Stor og rød)
1 l Kyllingesuppe (Fra de kogte kyllingeoverlår)
3 spsk Fiskesauce
150 g Svampe (1 pakke enokisvampe)
400 g Glasnudler
30 g Koriander (Savtakket)
1 dl Sojasauce
Vejledning

Rens kylling, kyllingelever og kyllingehjerter.

Sæt en gryde med vand, citrongræs, limeblade og kyllingeoverlår over, og kog i ca. 20 minutter.

Fjern citrongræs og limeblade.

Gem kyllingesuppen til senere.

Pil kødet i strimler, og læg det til side.

Bring en lille gryde med vand og salt i kog.

Læg kyllingehjerter og kyllingelever i, og kog i ca. ½ minut.

Tag dem op, og lad dem stå klar sammen med kyllingekødet.

Skær løg og ingefær i skiver.

Rens grøntsagerne, og skær vandspinat og forårsløg i stykker a 7 cm.

Skær roden/enden af pak choi, så bladene løsnes fra hinanden.

Skær chili i skiver, og læg dem klar til taginen.

Hak savtakket koriander, og stil den sammen med en lille skål soja på bordet.

Læg glasnudler i lunt vand i ca. 10 minutter, og sigt vandet fra.

Varm taginen op med 1 spsk. olie, og svits løg og ingefær.

Tilsæt kyllingesuppen, lad det koge op, og smag til med fiskesauce.

Skru ned for blusset, og tilsæt glasnudler, så de ligger på hele taginen.

Anret derefter pak choi, vandspinat, forårsløg, enokisvampe, bønnespirer, kyllinghjerte og -lever samt kyllingestrimler i små bunker, og læg låg på.

Lad det simre i 5 minutter, og tag taginen med låg ind til bordet.

Øs op i dybe skåle ved bordet, drys savtakket krydderurt over, og spis med sojasauce til.

Kilde

Urtekøkken

Vi har opskriften fra: "Lêlês urtekøkken".

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier