Tærte med tomat, chorizo, kartofler og ost

Tærte med tomat, chorizo, kartofler og ost

20 min
40 min
4  personer
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Lækker og let sommertærte. Denne her er med solmodne tomater, chorizo, spinat og kartofler. en er sådan lige tilpas snasket, med friskhed og sødme fra tomater og krydret smag fra chorizoen.
Om opskriften
Beskrivelse

Overvejelser omkring aftensmaden…? Eller måske frokosten… prøv den her herlige tærte…

Tærte er lækkert året rundt og skønt på varme sommerdage, hvor man ikke gider noget, der ligger for tungt. Denne her er med solmodne tomater, chorizo, spinat og kartofler og er, som kæresten sagde “virkelig god.” Den er sådan lige tilpas snasket, med friskhed og sødme fra tomater og krydret smag fra chorizoen. Har også tilføjet ost for lidt cremet lækkerhed - den er bare god.

Jeg havde ikke smør på lager, så bunden er lavet med olie i stedet og det fungerer glimrende. Den tager i øvrigt bare et par minutter at ælte sammen og så kan du forberede fyldet, mens den forbager. Derefter er det bar at fylde tærten med lækkerhed, smække den i ovnen og så der mad.

Vi spiste tærten med en hurtig salat til og drengene fik lidt pasta.
 

Ingredienser
Tærtebund
100 g Rugmel (eller en anden lidt grovere meltype)
100 g Hvedemel
1 dl Vand
1 tsk Salt
50 g Olie (jeg brugte solsikkeolie)
Fyld
  Frisk spinat (2 håndfulde)
100 g Cherrytomater
100 g Chorizo (kan erstattes af andet kød)
4 Kartofler (kogte)
100 g Revet ost
Æggemasse
3 Æg
1 dl Mælk
  Salt og peber
  Timian (tørret)
Vejledning

Rør alle ingredienser til tærtebunden godt sammen med en ske og vælt dejen ud på et meldrysset bord, hvor den æltes glat og smidig.

Rul bunden ud til en cirkel og put den i en smurt tærteform.

Forbag ved 200 grader, almindelig ovn, 10 minutter.

Imens hakkes spinat fint, tomater skæres i halve og chorizo + kartofler i tern.

Fordel spinat, chorizo og kartofler i den forbagte bund og drys revet ost ud over.

Pisk ingredienserne til æggemassen sammen og hæld i tærten, så det fordeles jævnt.

Bag tærten yderligere 40 minutter cirka, til den er gylden og æggemassen fast.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier