T-Bone Steak Sous Vide

T-Bone Steak Sous Vide
Underrubrik
Dryaged/Krogmodnet steak
Sidst ændret:
Tirsdag den 19. februar, 2019 - 13:46
Beskrivelse

T-bone Steak er en svær udskæring af tilberede perfekt ved hjælp af en pande/grill/ovn, især på grund af følgende 2 udfordringer:

Da kødet har 2 forskellige udskæringer på sig: Mørbrad og filet - der ikke skal have lige lang tid. Typisk skal fileten have lidt længere tid end mørbraden.

Den anden udfordring er at der typisk vil være noget knogle imellem udskæringer der ikke er skåret ud jævnt. Dvs. det er svært at stege det hele jævnt, da al kødet ikke rammer panden og varmen dermed ikke fordeles jævnt.

Vi benytter os derfor at sous vide metoden, da det sikrer at vi rammer den perfekte kernetemperatur ikke begge udskæringer og dermed får en perfekt bøf.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 5 minutter
Ingredienser
650 g T-Bone Steak (Krogmodnet/Dryaged i 60 dage )
Vejledning

Kødet vakuumpakkes med en smule salt og friskkværnet peber.

Vi tilbereder det sous vide/vandbad i 2 timer ved 54 grader. Til "almindelig" (vådmodnet) kød vil vi anbefale at kødet tilberedes i 3 timer, men her bruger vi krogmodnet/tørmodnet kød som ikke har lige så meget væske i sig.

Efter de to timer tages kødet ud af posen og kødet tørres godt af før det er klar til at blive brunet. Væsken/saften fra posen kan bruges til sauce eller som en fond til at smage en gryderet til med.

Kødet er svært at brune ved hjælp af en pande eller grill, så vi benyttede os af en gasbrænder så vi sikrede os en ensartet stegeskorpe.

T-Bone Steak

Bøffen er for stor til en person, så skær den ud og drys med flagesalt og friskkværnet peber.

T-Bone Steak

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:


Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier