T-bone steak med bagt squashsalat

T-bone steak med bagt squashsalat
Sidst ændret:
Mandag den 18. maj, 2020 - 14:14
Beskrivelse

En t-bone steak er et virkelig lækkert stykke kød. Det består af tyndsteg og mørbrad og er en rigtig mandebøf! Kødet egner sig til stegning på både pande og grill, og det er en version stegt på panden, du får opskriften på her.

Server med en lækker, ovnbagt squashsalat, smørdampet spidskål og sorte oliven. Perfekt mad til en dejlig lørdag aften eller hvis det bare skal være lidt luksus på en hverdag.  

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
4 T-Bone Steak (ca. 1,5 cm. tykke)
2 Squash (en gul og en grøn)
6 fed Hvidløg
  Rosmarin (friske kviste)
  Olie (til stegning)
  Smør (til stegning)
  Salt
  Peber
  Revet ost (pecorino)
  oliven (sorte)
Vejledning

Bagt squashsalat:

Skær squash i tynde skiver og læg dem i et tærtefad. Skær 3 fed hvidløg i meget tynde skiver og bland dem med squashskiverne. Krydr med salt, peber og et par kviste frisk rosmarin, drys revet pecorinoost over fadet, og bag det i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader. 

 

Smørristet spidskål:

Skær spidskålen i 8 dele. Smelt smørret på en pande, og steg den ene side af kålen i cirka 5 minutter ved middel varme. Vend stykkerne om og steg  dem ligeledes i cirka 5 minutter på den anden side. Kålen skal være mør, men må stadig gerne have lidt bid. 

 

T-bone steaks:

Tag kødet ud af køleskabet i god tid før stegning (gerne cirka 30 minutter). Krydr med salt og peber.

T-bone med bagt squashsalat

Opvarm en stor pande med smør og olie og steg steaksene i 4-5 minutter på hver side ved jævn varme. Vær opmærksom på ikke at komme for meget kød på panden af gangen, da det sænker temperaturen, og gør det svært for kødet at danne den lækre stegeskorpe, vi gerne vil have. Skær de tre tiloversblevne hvidløg i tynde skiver og steg dem og et par kviste rosmarin med, når du steger kødet. Det dufter fantastisk og kan sagtens spises til retten.

T-bone med bagt squashsalat

Når kødet er færdigstegt, tages det af panden og lægges på et fad. Lad kødet hvile under et viskestykke i 10-15 minutter - se note.

Server de lækre t-bone steaks med den bagte squashsalat, skiver af smørstegt spidskål og sorte oliven. 

 

 

T-bone med bagt squashsalat

 

Noter

Tip: Når du har stegt kød, skal det have lov at hvile inden servering. Mange har lært at lade kødet hvile under stanniol, for at væsken fordeles i kødet, men det er en dårlig ide, da kødet videretilberedes under stanniolen. Brug i stedet et viskestykke, det tillader væsken at fordampe og du undgår overtilberedt kød!

Sociale medier