Opskrift på syltede stikkelsbær
Syltede røde stikkelsbær:
Stikkelsbær har den dejligste smag, når de spises fra busken på en varm sommerdag. Det er bare ikke altid, at maven kan følge med de produktive buske, og så er det heldigt, at stikkelsbær er skønne at sylte, komme på glas og gemme til vinter.
Når du åbner sådan et glas med søde, røde stikkelsbær på en kold, frostklingende dag, sender smagen dig straks tilbage til de bugnende buske og sommersolens stråler.
Lyder det ikke skønt? Så find forklædet frem, for nu forlader vi frugthaven til fordel for køkkenet. Her får du en nem og lækker opskrift på syltede, røde stikkelsbær.
Her er opskriften på syltede røde stikkelsbær:
Har du nogensinde sat tænderne i en mad med stikkelsbærmarmelade? Så ved du, at der er noget
ganske særligt over bærrenes smag. De har nemlig en fin fordeling mellem syre og sødme, som balanceres på fornemmeste vis, og præcis det gør stikkelsbær gode at sylte.
Opskriften du læser nu, er lidt speciel, for selvom slutresultatet sagtens kan spises som marmelade på et stykke friskbagt brød, er der andre serveringsforslag, som du ikke må snyde dig selv for også at prøve. Dem kan du læse til allersidst, for først skal stikkelsbærrene syltes.

Syltede stikkelsbær
Ingredienser
- 1 kilogram Stikkelsbær røde
- 2 deciliter Vand
- 2 spsk. Eddike
- 650 gram Brun farin
- 1 stk. Vaniljestang
Sådan gør du
Så skal der syltes
På stikkelsbær sidder en lille, tørret blomsterstand i den ene ende af bærret. Du kan godt spise den, men det er nu alligevel lækrest, hvis du fjerner den, før du går i gang med at sylte bærrene. Find en lille urtekniv i køkkenskuffen og nip forsigtigt blomsterstanden af uden, at bærret går i stykker. I denne opskrift skal bærrene nemlig ikke moses, for de hele stikkelsbær er med til at give struktur og bid.Kom godt i gang
De nippede bær skylles og hældes i en tykbundet gryde sammen med vand og eddike. Lad hele herligheden koge stille og roligt under låg til stikkelsbærrene næsten brister, før du kommer den brune farin og vaniljestangen ned i gryden. Bærrene skal nu boble de næste 5 minutter, inden du hælder grydens indhold på rene, skoldede glas.