Syltede og stegte hvide asparges med surdej, stenbiderrogn og sauce blanquette

Syltede og stegte hvide asparges med surdej, stenbiderrogn og sauce blanquette

30 min
30 min
2  personer
Profile picture for user Emilkier
Emilkier
Amatør
Hvide asparges - nogle syltede andre smørstegte, surdejsflage, stenbiderrogn og en røget blanquettesauce. Det smager ganske dejligt sammen med et stort glas onsdagsvin.
Om opskriften
Beskrivelse

Hvide asparges - nogle syltede andre smørstegte, surdejsflage, stenbiderrogn og en røget blanquettesauce.

Det smager ganske dejligt sammen med et stort glas onsdagsvin.
 

Ingredienser
Asparges
12 Asparges (hvide)
2 dl Eddike (lager)
1 dl Vand
2 dl Sukker
  Smør (til stegning)
  Salt og peber
Sauce blanquette
250 g Smør
250 ml Hønsefond (eller fiskefond)
1 Æg
2 Æggeblommer
2 spsk Creme Fraiche (38 %)
  Citronsaft (lidt)
  Salt og peber
Andet
50 g Stenbiderrogn
2 spsk Surdej (god)
  Dild
Vejledning

Start med at skrælle alle dine asparges, så de er klar. 

 

Syltede asparges:

Kom eddike, sukker og vand i en gryde, og opvarm langsom til sukkeret er opløst.

Dæk halvdelen af dine asparges med syltelagen i en bøtte og sæt på køl. 
 

Sauce blanquette:

Kom smør og fond i en gryde og varm op til smørret er smeltet.

Bland de resterende ingredienser sammen med en stavblender og tilsæt det smeltede smør og fond langsomt imens der stadig blendes.

Hæld saucen tilbage i gryden og varm nænsomt op under omrøring til den tykner en smule.

Den må endelige ikke varmes for meget op, da den vil skille. 

 

Surdejsflage:

Fordel surdej i to klumper på et bagepapir, og træk det ud med en ske.

Varm i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter eller indtil surdejen er gylden. 

 

Stegte asparges:

Smelt en god klat smør på en pande, og steg resten af de hvide asparges til de er let gyldne. 

 

Anretning:

Anret de syltede og stegte asparges skiftevis.

Hæld en sauce på.

Læg surdejsflagen ovenpå de hvide asparges og kom en god omgang stenbiderrogn på, og pynt til sidst med lidt hakket dild. 
 

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user Emilkier
Emilkier
Amatør
Bio
Semifinalist i masterchef 2020 der forsøger at lave lidt lækkert i fritiden.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier