Syltede, krydrede broccolistokke

Syltede, krydrede broccolistokke

10 t
10 min
300  gram
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Efter bedste stop spild af princip, har vi en lækker opskrift på syltede broccoli.Den syltede broccoli er rigtig god til et stykke med leverpostej, rullepølse eller spegepølse. Også god i små stykker i salater.
Om opskriften
Beskrivelse

Efter bedste stop madspild-princip har vi en lækker opskrift på syltede broccoli.

Den syltede broccoli er rigtig god til et stykke med leverpostej, rullepølse eller spegepølse. Også god i små stykker i salater.

Opskriften stammer fra bogen: "Skræl er ikke skrald".

Ingredienser
300 g Broccolistokke
5 g Salt
2 dl Æbleeddike
100 g Sukker
10 g Frisk ingefær (Revet. Må gerne have skræl på)
1 fed Hvidløg (I tynde skiver)
1 Chili (Frisk chili i strimler)
1 tsk Spidskommenfrø
1 tsk Korianderfrø
1 tsk Sennepspulver
1 tsk Jomfru i det grønne (Nigella-, sortkommen- eller sorte løgfrø)
Vejledning

Skær broccolistokken i ultratynde skiver eller strimler.

Drys saltet over og lad det stå natten over i køleskabet.

Kom de resterende ingredienser i en gryde, bring lagen i kog og lad den stå tildækket natten over.

Skyl broccoliskiverne i koldt vand.

Sæt gryden med lagen på komfuret og lad den koge igen. 

Læg skiverne ned i et rent sylteglas og hæld den kogende lage henover, til de er dækket.

Lad nu glasset stå i et par uger på køl, hvis du kan vente.

Sådan bliver det bedst.

Kilde

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Skræl er ikke skrald", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier