Syltede hyben

Syltede hyben

1  glas
Profile picture for user Christine
Christine
De sødeste hyben: Den søde, intense sommersmag af hyben passer perfekt til de bløde pandekager, men du kan også bruge dem til andre kager eller desserter.
Om opskriften
Beskrivelse

Har du set dem? De orangerøde hyben, der lige nu lyser op på buskene langs stranden. Hvert år ved denne tid fylder jeg en lille kurv med de flotte bær – de er nemlig fantastiske at sylte.

Du får 1 stort glas af denne opskrift, men lav endelig en dobbelt portion. Det kommer du ikke til at fortryde.

Ingredienser
Syltede hyben
500 g Hyben (rensede)
375 g Sukker
1 dl Citronsaft
2 1⁄2 dl Vand
1 Vaniljestang (kan udelades)
Vejledning

Start med at rense de friskplukkede hyben: Halver dem, fjern alle kerner, ”kløpulveret” og skyl grundigt.

Kog sukker, citronsaft og vand op i en gryde, til sukkeret er opløst.

Læg nu de halverede hyben i sukkerlagen og kom også vaniljestangen i gryden.

Rør jævnligt de næste 15 minutter, mens bærrene koges møre, og fjern undervejs det gule skum, der dannes i overfladen.

Hæld til sidst de sukkersyltede hyben på rene, skoldede glas, som lukkes med det samme.

Opbevares glassene mørkt og køligt kan de holde sig flere måneder. Åbnede glas skal derimod sættes på køl.

Noter

Serveringsforslag

Den bedste måde jeg kan spise de søde hyben på, er i pandekager. Serverer du samtidig en skefuld is til, smelter mit hjerte i begejstring, og jeg er sikker på, at dit vil gøre det samme.

Den søde, intense sommersmag af hyben passer perfekt til de bløde pandekager, men du kan også bruge dem til andre kager eller desserter. Prøv at hakke et par stykker i muffins eller cupcakes som erstatning for bær eller bag dem med i en lækker blondie.

En stærk ost vil også sætte pris på de søde bær, og med et sprødt stykke knækbrød til har du både en god afrunding til middagen og en snack til eftermiddagskaffen.

Kilde

Følg mig på min hjemmeside her.

Om forfatteren
Profile picture for user Christine
Christine
Bio
Christine tager dig med fra jord til bord, og viser, hvordan hun serverer de ting, hun dyrker i sin 600 kvm. store køkkenhave.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier