Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltede hvide asparges

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

27. april 2020
Mit bud på en dejlig opskrift med syltet asparges - af de hvide. Hjemme hos os er vi vilde med kombinationen af hvide asparges, sauce hollandaise eller sauce mousseline, rejer og gerne sommertrøffel.

Opskrift på syltede hvide asparges

Mit bud på en dejlig opskrift med syltet asparges – af de hvide.

Hjemme hos os er vi vild med kombination af hvide asparges, sauce hollandaise/sauce mousseline, rejer og gerne sommertrøffel.

Efter af have prøvet en restaurant-version hvor den ene hvide asparges var syltet og den anden dampet/stegt, har jeg altid haft lyst til at sylte dem selv.

Her har du mit yderst vellykkede resultat.

Syltede hvide asparges


Servings: 1 glas

Syltede hvide asparges

Mit bud på en dejlig opskrift med syltet asparges - af de hvide. Hjemme hos os er vi vilde med kombinationen af hvide asparges, sauce hollandaise eller sauce mousseline, rejer og gerne sommertrøffel.
Author: Per Asmussen
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Asparges hvide
  • 1 spsk. Salt
  • Atamon kan udelades

Kogelage

  • 3 deciliter Vand
  • 3 deciliter Æbleeddike kan erstattes af en anden eddike
  • 100 gram Sukker
  • 10 stk. Peberkorn efter smag - brug flere hvis du ønsker en skarpere smag
  • 1 stk. Laurbærblad efter smag - brug flere hvis du ønsker en skarpere smag
  • 0.5 tsk. Sennepsfrø efter smag - brug flere hvis du ønsker en skarpere smag

Sådan gør du

  • Start med at knække dine asparges forsigtigt. Den del der knækker af (bunden), skal kasseres.
  • Skræl dem, men undlad at røre hovedet.
  • Så længe de "flosser" i bunden, skal du skrælle mere af.
  • Hvis dit sylteglas ikke er så stort, så skær dem i mindre stykker.
  • Placer dem i en skål og kom salt henover. Gnid salt ind i dem, så de kan trække lidt af væsken ud af dem.
  • Lad dem stå og trække i cirka 1 time.
  • Kom alle dine kogelage ingredienser i en gryde og bring det i kog indtil sukkeret er opløst.
  • Skyl dit sylteglas i atamon.
  • Skyl dine asparges fri for saltet og kom dem i dit sylteglas.
  • Hæld lagen ned til dine asparges, så hele glasset er fyldt.
  • Luk glasset og sæt det på køl (eller køligt) et mørkt sted.
  • Lad dem trække i minimum 1 uge, men de kan holde sig op til et halvt år. 
  • Velbekomme.