x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Syltede hvide asparges

PER ASMUSSEN | 27. april 2020

Mit bud på en dejlig opskrift med syltet asparges – af de hvide.

Hjemme hos os er vi vild med kombination af hvide asparges, sauce hollandaise/sauce mousseline, rejer og gerne sommertrøffel.

Efter af have prøvet en restaurant-version hvor den ene hvide asparges var syltet og den anden dampet/stegt, har jeg altid haft lyst til at sylte dem selv. 

Her har du mit yderst vellykkede resultat.

Syltede hvide asparges


Syltede hvide asparges

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 glas
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 500 gram Asparges hvide
  • 1 spsk. Salt
  • Atamon kan udelades

Kogelage

  • 3 deciliter Vand
  • 3 deciliter Æbleeddike kan erstattes af en anden eddike
  • 100 gram Sukker
  • 10 stk. Peberkorn efter smag - brug flere hvis du ønsker en skarpere smag
  • 1 stk. Laurbærblad efter smag - brug flere hvis du ønsker en skarpere smag
  • 0.5 tsk. Sennepsfrø efter smag - brug flere hvis du ønsker en skarpere smag

Sådan gør du

  •  
    Start med at knække dine asparges forsigtigt. Den del der knækker af (bunden), skal kasseres.
    Skræl dem, men undlad at røre hovedet.
    Så længe de "flosser" i bunden, skal du skrælle mere af.
    Hvis dit sylteglas ikke er så stort, så skær dem i mindre stykker.
    Placer dem i en skål og kom salt henover. Gnid salt ind i dem, så de kan trække lidt af væsken ud af dem.
    Lad dem stå og trække i cirka 1 time.
    Kom alle dine kogelage ingredienser i en gryde og bring det i kog indtil sukkeret er opløst.
    Skyl dit sylteglas i atamon.
    Skyl dine asparges fri for saltet og kom dem i dit sylteglas.
    Hæld lagen ned til dine asparges, så hele glasset er fyldt.
    Luk glasset og sæt det på køl (eller køligt) et mørkt sted.
    Lad dem trække i minimum 1 uge, men de kan holde sig op til et halvt år. 
    Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.