Syltede hvide asparges

Syltede hvide asparges
Sidst ændret:
Tirsdag den 6. april, 2021 - 14:59
Beskrivelse

Mit bud på en dejlig opskrift med syltet asparges - af de hvide.

Hjemme hos os er vi vild med kombination af hvide asparges, sauce hollandaise/sauce mousseline, rejer og gerne sommertrøffel.

Efter af have prøvet en restaurant-version hvor den ene hvide asparges var syltet og den anden dampet/stegt, har jeg altid haft lyst til at sylte dem selv. 

Her har du mit yderst vellykkede resultat.

Syltede hvide asparges

Sværhedsgrad
Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
500 g Asparges (hvide)
1 spsk Salt
  Atamon (kan udelades)
  Opskriftsgruppe (Kogelage)
3 dl Vand
3 dl Æbleeddike (kan erstattes af en anden eddike)
100 g Sukker
10 Peberkorn (efter smag - brug flere hvis du ønsker en skarpere smag)
1 Laurbærblad (efter smag - brug flere hvis du ønsker en skarpere smag)
1⁄2 tsk Sennepsfrø (efter smag - brug flere hvis du ønsker en skarpere smag)
Vejledning

 

Start med at knække dine asparges forsigtigt. Den del der knækker af (bunden), skal kasseres.

Skræl dem, men undlad at røre hovedet.

Så længe de "flosser" i bunden, skal du skrælle mere af.

Hvis dit sylteglas ikke er så stort, så skær dem i mindre stykker.

Placer dem i en skål og kom salt henover. Gnid salt ind i dem, så de kan trække lidt af væsken ud af dem.

Lad dem stå og trække i cirka 1 time.

Kom alle dine kogelage ingredienser i en gryde og bring det i kog indtil sukkeret er opløst.

Skyl dit sylteglas i atamon.

Skyl dine asparges fri for saltet og kom dem i dit sylteglas.

Hæld lagen ned til dine asparges, så hele glasset er fyldt.

Luk glasset og sæt det på køl (eller køligt) et mørkt sted.

Lad dem trække i minimum 1 uge, men de kan holde sig op til et halvt år. 

Velbekomme.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier