Syltede beder

Syltede beder

5 min
10 min
1  glas
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Smukke og smagfulde syltede beder, lavet med bolsjebeder og gule beder. ✅En nem opskrift for alle! ✅Et lækkert tilbehør til frokosten og aftensmaden.
Om opskriften
Beskrivelse

Jeg synes, det er helt vildt hyggeligt at sylte, og jeg føler mig altid som en rigtig haus frau imens! Udover dét er resultatet selvfølgelig også super lækkert. Intet frokostbord uden hjemmesyltede rødbeder, asier, syltede rødløg eller agurkesalat (hvis man spørger mig).

Nu ville jeg prøve at bruge de flotte bolsjebeder til en omgang syltning, og jeg tænkte, at det kunne være flot at blande dem med gule beder. Bolsjebeder er nok de smukkeste beder, der overhovedet findes, men jeg synes nu også, de gule sætter prikken over i'et.

Det er lidt forskelligt, hvad jeg vælger at bruge af eddike, men denne gang besluttede jeg mig for at bruge æbleeddike. Smagen er mere karakteristisk end almindelig lagereddike.

Ingredienser
500 g Æbleeddike
250 g Vand
250 g Sukker
1 Laurbærblad
1⁄2 spsk Peberkorn
1⁄2 spsk Salt
5 Beder (både gule- og bolsjebeder)
Vejledning
  1. Hæld æbleeddike, sukker og vand i en gryde og bring det i kog.

  2. Tilsæt laurbærblad, peberkorn og salt til lagen.

  3. Tag gryden af komfuret, når alt sukkeret er opløst.

  4. Imens lagen køler af, klargør du bederne: Skræl dem og skær dem i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern. Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du i stedet bruge en kartoffelskræller - det fungerer ganske udmærket!

  5. Skold et sylte-/patentglas og skyl det eventuelt med Atamon. Hvis glasset er godt desinficeret, kan bederne holde sig i månedsvis.

  6. Kom bederne i glasset og hæld lagen over dem, så de dækkes.

  7. Luk glasset til og sæt det på køl. Lad det stå og trække i et par dage. Herefter er de klar til servering.

Syltede beder

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
48 t
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier