Svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad i ovn

15 min
25 min
4  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Fyldt svinemørbrad er en fantastisk ret, der altid er en succes. Det magre kød har godt af et fyld, der tilfører ekstra smag, og ved at vikle bacon eller parmaskinke omkring kødet, bliver det ikke så nemt tørt.
Om opskriften
Beskrivelse

Fyldt svinemørbrad er en fantastisk ret, der altid er en succes.

Det magre kød har godt af et fyld, der tilfører ekstra smag, og ved at vikle bacon eller parmaskinke omkring kødet, bliver det ikke så nemt tørt. 

Vi giver dig her en opskrift på mørbrad fyldt med løg, salvie og fetaost, der omvikles med parmaskinke og steges i ovnen, til mørbraden er netop gennemstegt og skinken sprød.

Server med flødekartofler og letkogte, grønne bønner, og du har et forrygende måltid, der også er velegnet til gæstebrug.

Ingredienser
1 Svinemørbrad
2 Perleløg (friske løg - kan erstattes af skalotteløg)
1 fed Hvidløg (presset)
100 g Feta
3 spsk Salvieblade (hakkede - kan udelades)
  Smør (til stegning)
1 pk Parmaskinke (eller serranoskinke)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Afpuds mørbraden ved at fjerne sener, hinder og fedt.

Skær et dybt snit på langs i mørbraden, den skal dog stadig hænge sammen.

Krydr kødet let med salt og peber.

Hak løgene fint.

Opvarm en pande og steg løg, presset hvidløg og salvie i smør i et par minutter. Hæld blandingen i en skål. 

Smuldr fetaen og kom den i skålen med den stegte løg og salvieblanding. 

Kom fyldet i mørbraden.

Vikl parmaskinken omkring kødet, så fyldet holdes inde.

Placer den fyldte mørbrad i et ildfast fad.

Bag den i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader varmluft. Hvis udgaven er for rosa til dig, skal du blot give den 25-30 minutter i stedet for.

Lad mørbraden hvile 5-10 minutter inden udskæring.

Skær mørbraden i skiver og server den med flødekartofler og Harico Verts, kogt i 1 minut. 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier