Sveskesnitter

Sveskesnitter
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:24
Beskrivelse

Sveske Snitter.

Måske har du bagt & smagt mine populære ”Himmelske Hindbær Snitter”. I dag er hindbærmarmelade skiftet ud med sveskemos.

Sveskesnitterne bager jeg gerne når vi nærmer os den dejlige juletid🎄og inden vi for alvor kaster os over småkagerne og konfekten😋

Disse skønne snitter smager og minder for mig om barndom og søndags kaffe & kage☕️
 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 portion
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Mørdej)
250 g Mel
125 g Smør
125 g Sukker
1 tsk Bagepulver
1 Æg
  Opskriftsgruppe (Sveskemos)
  Vand (lidt)
2 1⁄2 spsk Sukker
  Opskriftsgruppe (Pynt)
  Vand (til glasur)
  Flormelis (til glasur)
Vejledning

Sveskemos

Kog 10-12 svesker i lidt vand og tilsæt 2-3 spsk sukker og saften af appelsin.

Jeg giver lige massen et snur med stavblenderen.

Lad det køle af.
 

Mørdej

Smuldr smørret i melet.

Tilføj sukker og bagepulver og saml dejen med ægget.

Rul nu dejen ud på et stykke bagepapir så den passer til din bageplade.

Smør sveskemosen på den ene 1/2 del.

Fold den anden 1/2 over og tryk let i kanterne.

Bag ved 180° varmluft i cirka 18-20 minutter.

Køl kagen lidt af inden du pynter på glasur og krymmel.

Kagen skæres ud i snitter f.eks. harlekin eller trekanter når glasuren er tørret og mens kagen stadig er let lun.

Sveskesnitter

Kilde

Følg mig på Instagram her

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier