x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Svamperisotto

METTE | 22. marts 2019

Har du sat dig for at mestre risottoen? Så er du landet på det rette sted!

Risotto kan være en svær ret at give sig i kast med, mest fordi det gælder om at ramme den både på konsistens og smag. Den skal være cremet, men ikke for klæg – men lav den, som du foretrækker.

Det gode ved risotto er, at du kan tilpasse den, som du har lyst til – er du med andre ord ikke så vild med svampe, så kan du nemt skifte indholdet i risretten ud. Prøv eksempelvis med andre friske grøntsager eller skaldyr?

Her får du en nem og overskuelig opskrift på en lækker svamperisotto med masser af parmesanost og blandede svampe. Boun appetito.


Svamperisotto

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 portioner
Forfatter: Mette

Ingredienser

  • 1 stk. Løg Fint hakket
  • 2 clove Hvidløg Fint hakket
  • 300 gram Svampe Blandede
  • 155 gram Ris Brug risottoris
  • 0.5 liter Bouillon Hønsebouillion
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 30 gram Smør
  • 30 gram Parmesan

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Hak svampene groft. Sæt en håndfuld af svampene til side.
    Varm lidt olie op i tykbundet sauterpande eller gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det svitse et par minutter.
    Tilsæt svampe og lad dem svitse sammen med løg og hvidløg, til svampene får farve. Pas på med at røre for meget rundt, lad i stedet svampene stege. 
    Tilsæt risottoris og lad dem stege af sammen med resten i et par minutter, så de tager lidt smag. 
    Tilsæt hvidvinen og lad det stege til alkoholen er fordampet.
    Herefter tilsættes 1 dl bouillionvand af gangen, imens der røres. Når risene har suget vandet til sig, tilsættes endnu en dl. osv. Sådan fortsætter du, indtil du har tilsat alt vandet. Risottoris suger meget væske, så vær ikke bange for mængden af vand.
    Tilsæt resten af svampene.
    Tilsidst river du parmesanost og tilsætter det sammen med smør til risottoen. 
    Smag til med sort peber og salt. 
    Riv evt. lidt parmesan til serveringen.   

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?