Sushi rice balls

Sushi rice balls

1  person
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
✅Vegansk frokost der kan laves med rester og leder tankerne henimod en dejlig sushi ret.✅Vi har opskriften fra bogen: "Grønne madpakker", skrevet af Louisa Lorang. Hun skriver følgende om opskriften:"Opskriften her er mere en inspiration end en opskrift. Lav teriyakien, og brug en rest ris til at lave de små...
Om opskriften
Beskrivelse

Vegansk frokost der kan laves med rester og leder tankerne henimod en dejlig sushi ret.

Vi har opskriften fra bogen: "Grønne madpakker", skrevet af Louisa Lorang. Hun skriver følgende om opskriften:

"Opskriften her er mere en inspiration end en opskrift. Lav teriyakien, og brug en rest ris til at lave de små sushiriceballs."

Ingredienser
Teriyaki
1⁄4 dl Vand
1 dl Brun farin
1 dl Soja
2 tsk Frisk ingefær (fintrevet)
1 spsk Majsstivelse
1 spsk Vand
1 spsk Risvineddike
Sushiriceballs
  Ris (hvide og kogte)
  Sukker (lidt)
  Eddike (lidt)
  Avocado (valgfri)
  Kimchi (valgfri)
  Peanutbutter (valgfri)
  Edamamebønner (valgfri)
  Limesaft
  Sesamfrø
  Agurk (tynde skiver)
  Nori tang (skåret i bånd - kan udelades)
Vejledning

Teriyaki

Kom vand, farin, soja og ingefær i en kasserolle, og lad det koge i cirka 5 minutter.

Rør majsstivelsen med lidt koldt vand, og pisk den i gryden.

Lad det simre i et par minutter.

Tag saucen af varmen, og lad den køle af. 

 

Sushiriceballs

Rør risen med lidt eddike og sukker.

Form små kugler af ris.

Fyld dem med f.eks. avocado, kimchee, peanutbutter eller edamamebønner.

Dryp eventuelt med lidt limesaft.

Luk dem, så risen dækker, og rul dem i sesamfrø.

Dæk dem med agurk, eller pynt med bånd af noritang.

Pak dem i madpakken med teriyaki til at dyppe i. 

Noter

TIP: Du kan sagtens lave dem ”rigtigt”. Køb da sushiris, og følg kogeanvisningen. Smag risene til, når de er varme, med sukker og eddike. 
 

Kilde

Grønne madpakker

Vi har opskriften fra bogen: "Grønne madpakker"

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier