Surdejsbrød 80%

Surdejsbrød 80%

18 t
40 min
1  brød
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Mit mest våde🍞surdejsbrød til dato. ✅Jeg er gået fra at arbejde med klassisk hvedefranskbrød i lang tid til at bruge masser af tid og krudt på brød med surdej.✅Det har betydet at jeg har arbejdet mig stille og rolig ned i den mængde mel jeg bruger i opskriften og synes efterhånden at jeg har så meget styr på...
Om opskriften
Beskrivelse

Mit mest våde surdejsbrød til dato. Jeg er gået fra at arbejde med klassisk hvedefranskbrød i lang tid til at bruge masser af tid og krudt på brød med surdej.

Det har betydet at jeg har arbejdet mig stille og rolig ned i den mængde mel jeg bruger i opskriften og synes efterhånden at jeg har så meget styr på det at jeg presser mig selv.

Her er brødet lavet med en 80 % mængde væske og målet er selvfølgelig at komme over de 100 %

Surdejsbrød 80%

Ingredienser
400 g Vand (25 grader)
500 g Mel
100 g Surdej (aktiv)
15 g Salt (flage- eller havsalt)
1 spsk Olie
Vejledning

Dag 1:

Autolyse: 400 gram vand røres sammen med 500 gram mel i 10-15 minutter i en røremaskine. 

Lad autolysen hvile under en badehætte imens surdejen fodres og sættes lunt, til surdejen er dobbelt i størrelse.

Rør 100 gram aktiv surdej i autolysen, og kør surdejen godt ind cirka 5 minutter på røremaskinen.

Tilsæt salt og rør i 10 minutter.

Kom dejen over i en condibøtte smurt i en spiseske olie og sæt låg på.

Lad dejen hvile i 1 time, hvorefter det første stræk og fold udføres.

Gentag hver time i 4 timer. 

Efter 4 foldninger, lades dejen hvile i 30 minutter.

Drys rismel på bordet, Inden dejen vendes ud på bordet. 

Drej dejen hen over bordet, for at stramme dejen op. 

Placer forsigtigt dejen med samlingen opad i en hævekurv, drysset med rismel.

Kom en badehætte over og sæt på køl natten over. 

 

Dag 2, morgen:

Tag brødet ud af køleskabet og lad det stå på bordet imens ovnen varmes op.

Tænd ovnen på fuld varme, med en dyb bradepande i bunden og en rist med bagestål (har man ikke er bagestål sættes en almindelig bradepande med bunden opad i ovnen og varmes op i 60 minutter. 

Når ovnen er varmet op, hældes en liter kogende vand i den dybe bradepande.

Lågen lukkes og ovnen skrues ned på 260 grader varmluft. 

Vend forsigtig brødet ud på et stykke bagepapir og lav et snit i toppen af brødet.

Placer det forsigtigt i ovnen på bagestålet/bagepanden med toppen opad.  

Bag brødet i 20 minutter ved 260 grader varmluft med damp, herefter 20 minutter ved 230 grader varmluft uden damp. 

Lad brødet køle af på en bagerist i 1-2 timer, hvis man kan vente så længe...:-)

Surdejsbrød 80%

Surdejsbrød 80%

Noter

På dag 2, kan brødet bages når det passer ind i programmet. Brødet skal kun stå ude i den times tid, hvor ovnen varmes op.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier