Surdejsboller uden gær

Surdejsboller uden gær

138 t, 20 min
18 min
8  stk.
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
✅🍞🍎Kan man egentligt bage boller uden gær og uden almindelig surdej på mel og vand?!? ✅Jeg har i hvert fald lavet boller på en æblesurdej!! 🍏🍎Ja, en æblesurdej!!! Og bollerne er bagt helt uden gær og kun med æblesurdejen!! Og han hed Gunnar!! 🤣🤣
Om opskriften
Beskrivelse

WUUHUUU!! I did it!! 🙌🏼🙌🏼

Se lige mine flotte boller!! 🤣🤣 Er de ikke pæne?! (Som man siger) 🤩🤩

Og kan man egentligt bage boller uden gær og uden almindelig surdej på mel og vand?!? 🤔🤔

Jeg har i hvert fald lavet boller på en æblesurdej!! 🍏🍎

Ja, en æblesurdej!!! Og bollerne er bagt helt uden gær og kun med æblesurdejen!! Og han hed Gunnar!! 🤣🤣

Er det ikke fedt?! 😄😄

Opskriften er på 8-10 stk., afhængig af hvor store du laver dem.

Ingredienser
Æblesurdej
5 Æbler (eller 6 hvis de er til den lille side)
165 g Surdej (Ovenstående aktive æblesurdej)
4 dl Vand (lunt)
700 g Hvedemel
50 g Grahamsmel
2 tsk Salt
Vejledning

Æblesurdej:

Tag 5-6 æbler, vask dem, fjern kernehus og blend æblerne til en grød!

Kom på rent glas med løst låg (den skal have lidt luft) og stil den på bordet (ikke for varmt, så kommer der mug) i 5-6 dage.

Rør i den hver dag 1-2 gange.

Når den er blevet mørkere, dufter af mørk øl og hæver op efter et par timer efter omrøring, er den klar til brug!

Æblesurdej


Æblesurdejsboller:

Kom alle ingredienser i en røreskål og kør i 8-10 minutter på køkkenmaskinen (brug evt. el-pisker og dejkroge, hvis du ikke har en køkkenmaskine).

Dejen skal slippe skålens kanter. Tilføj evt. 1-2 spsk mere mel og kør.

Tilsæt evt. 3-5 gram gær for at være sikker på, at brødet hæver op.

Kom den lækre dej i en olieret skål med låg og lad den hæve 12-18 timer på køkkenbordet.

Hæld dejen ud på meldrysset bord og skær boller ud.

Placer på pladen og bag ved 230 grader varmluft + over/under i cirka 15-18 minutter.

Giv med fordel lidt damp.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse! 🤩🤩

Surdejsboller uden gær

Kilde

Følg mig på Instagram her

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier