Surdejsboller med rug og quinoa

Surdejsboller med rug og quinoa
Sidst ændret:
Mandag den 15. marts, 2021 - 08:52
Beskrivelse

I går fik jeg bagt de her lækre surdejsboller, jeg den samme opskrift som til mit surdejsbrød, men denne går kommer jeg lidt rugmel i for af gjorde dem lidt grovere.

Quinoa kom jeg på toppen og bunden for at gøre dem lidt mere sunde, men det giver også en lækker smag.

Jeg kan godt lide en bolle med smør, ost og jordbær/hindbærmarmelade det er bedste jeg ved på nybagte boller.

Bollerne har en hydration på 71.4 %.

Surdejsboller med rug og quinoa

Sværhedsgrad
Udbytte
1 portion
Forberedelsestid
3 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
3 timer, 40 minutter
Ingredienser
400 g Hvedemel
50 g Rugmel
150 g Surdej (aktiv)
300 g Vand
11 g Salt
  Quinoa
Vejledning

1.Alt kører sammen i røremaskinen i cirka 10 minutter på fuld styrke. Til dejen sidder på krogen.

2. Dejen kommes i en skål eller bøtte og hæves 2-3 timer.

3. Dejen kommer på køl natten over

4. Bordet drysses med quinoa, dejen hældes forsigtigt ud ovenpå, og drysses med quinoa

5. Dejen hakket ud i stykker også kommer på en stykke bagepapir.

6. Ovnen forvarmes en time på 250 grader varmluft sammen med bagestålet eller pizzasten (redaktion: et alternativ er en støbejernspande der vender omvendt).

7. Boller kommer i ovn og bage med damp i 10 minutter (f. eks. et fad med kogende vand i bunden af ovnen).

8. Dampen tages væk (fjern fadet med vand eller åbn lågen i kort tid) og bag den i 10 minutter cirka, eller til de har fået en mørk farve.

Surdejsboller med rug og quinoa

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier