Superfood salat med kakaonibs

Superfood salat med kakaonibs

10 min
30 min
4  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker salat med bl.a. aspargesbroccoli, røde ris, edamamebønner og cherrytomater.

Vi har opskriften fra bogen: "Vild med bønner og alverdens bælgfrugter", af Marie Melchior og Betina Hastoft.

Ingredienser
250 g Aspargesbroccoli
300 g Ris (røde)
1 spsk Herbamare (vegetabilsk bouillon)
250 g Edamamebønner
250 g Cherrytomater
4 spsk Granatæblekerner
3 spsk Pistacienødder
2 spsk Græskarkerner (ristede)
Dressing
1 fed Hvidløg
25 g Ingefær
5 spsk Olivenolie (god kvalitet)
1 Citron (usprøjtet)
1⁄2 dl Vand
2 spsk Kakaonibs
  Salt og peber
Vejledning

Start med dressingen.

Kom alle ingredienser undtagen kakaonips i en blender.

Blend til en lind dressing og tilsæt kakaonips.

Benyt pulsfunktionen og blend kortvarigt et par gange, så dressingen beholder lidt struktur fra kakaonipsene.

Smag til med salt og peber.

Stil dressingen til side til senere. 

 

Skyl aspargesbroccoli og skær det nederste stykke væk.

Flæk dem, hvis stilkene er tykke.

Kog risene i kogende vand med herbamare i 30 minutter, til de er møre, men stadig har bid i.

Kom aspargesbroccoli i gryden i de sidste 3 minutter og edamamebønner i det sidste minut af kogetiden.

Hæld vandet fra i et dørslag og afkøl det hele med koldt vand. 

Kom risblandingen op på et fad eller i en stor salatskål.

Skyl tomater, skær dem i halve og bland dem i salaten.

Hæld dressingen over.

Pynt med granatæblekerner, pistacie- nødder og ristede græskarkerner. 

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier