Sundere, grønne dunser

Sundere, grønne dunser
Underrubrik
Serveret med en lun spidskålssalat
Sidst ændret:
Torsdag den 10. december, 2020 - 14:33
Beskrivelse

Her har jeg en opskrift på sundere, grønne dunser med lun spidskålssalat.

Frikadellerne har fået et lille twist med grønkål og spinat og kålen er lynstegt i lidt olie og krydderier, så der skal bruges knapt så mange tygge-kræfter, men stadig kan indtages alt det gode fra kålen.. 😊

Frikadellerne er sprøde udenpå og lækker svampede indeni og fyldt med smag. De kan bruges i madpakken de kommende dage eller fryses, så lav bare en god portion 😊

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Sundere, grønne dunser)
100 g Grønkål (Frisk eller frosset)
100 g Spinat (Frisk eller frosset)
2 dl Mælk
1 1⁄2 tsk Salt
1 Løg (Finthakket)
1 Æg
1 1⁄2 dl Havregryn
3 spsk Grahamsmel (Eller rugmel)
  Smør (Eller olie. Til stegningen.)
  Opskriftsgruppe (Lun spidskålssalat)
1⁄2 Spidskål
1⁄2 bdt Broccoli
3 spsk Olivenolie
  Salt
  Peber
  Timian (Tørret)
  Basilikum (Tørret)
  Sukkerærter (1 håndfuld)
Vejledning

Dunser

Rib grønkålen fra stokken og hak dem fint.

Hak også spinaten fint.

Giv grønkål og spinat et kort opkog i letsaltet vand.

Hæld vandet fra og lad det dryppe godt af.

Bruger du grønkål og spinat fra frost, lader du det bare tø op i en sigte. 

Opvarm mælken, og opløs bouillonterningen heri.

Lad det køle en smule af efterfølgende.

Rør imens kød, salt, løg, æg og havregryn og mel godt sammen.

Pres væde fra grønkål og spinat og rør det i farsen.

Lad farsen hvile, mens du laver salat.

Når farsen er klar, former du frikadeller og steger dem i smør eller olie ved middelvarme, til de er gennemstegte.

Sunde, grønne dunser

 

Salat

Snit kålen fint og skær broccolien i mindre buketter.

Steg det ved lav varme på panden i olie og krydderier i 5-6 min.

Tag af varmen, anret på tallerken eller i skål og top med sukkerærter. 

Server med de varme frikadeller 😊

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier