Sunde boller i karry

Sunde boller i karry

10 min
25 min
4  Portioner
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Kan man egentlig lave en sundere udgave af klassikeren boller i karry...? Og hvis der skal grøntsager i, hvordan får man dem så liiige camoufleret for ungerne, så de stadig vil spise det...?
Om opskriften
Beskrivelse

Kan man egentlig lave en sundere udgave af klassikeren boller i karry...? Og hvis der skal grøntsager i, hvordan får man dem så liiige camoufleret for ungerne, så de stadig vil spise det...?

Det KAN faktisk lade sig gøre... jeg har haft favoritten under kærlig behandling, tilføjet en masse grønt og er endt op med en ret, der smager som vi kender det, bar lidt bedre og også sundere 🤗

Håber I kan lide det! 

Ingredienser
Kødboller
500 g Hakket svinekød
1⁄2 Løg (Finthakket)
  Persille (1 håndfuld finthakket)
1 dl Mælk
1 Æg
1 dl Havregryn
3 spsk Rugmel
1 tsk Salt
  Peber (Lidt)
Karrysauce
1 spsk Olie
  Karry (1-2 tsk. Hhvis børn skal spise det, så start med 1 tsk og smag til undervejs, ellers kan det blive for stærkt)
1 Løg
1⁄2 Æble
2 Gulerødder
2 Kartofler
4 dl Hønsebouillon
1 dl Kokosmælk
  Salt
  Peber
  Citronsaft
  Sukker (Lidt)
Vejledning

Kødboller

Rør alle ingredienserne sammen til en fin sammenhængende fars.

Kog kødbollerne 8-10 minutter i en gryde vand med en boullionterning i.

Lad den dryppe af i en sigte.

 

Karrysovs 

Hak løget og skær æble, gulerødder og kartofler i tern.

Svits det et par minutter i en gryde sammen med olie og karry.

Tilsæt boullion og kokosmælk.

Lad det simre ca et kvarter.

Når grøntsagerne er møre, stavblender du det hele til du får en fin, jævn sovs.

Smag til med salt, peber og evt mere karry.

Skal smagen afstemmes lidt, kan du også bruge citronsaft og/eller sukker, når du smager til.

Put dine kødboller i gryden og lad det hele simre sammen et ost minutter.

Server med ris og æbler på toppen 😍

Noter

Tip! Ønsker du en endnu sundere version, kan du bruge blomkålsris i stedet😊

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier