Studenterbrød

Studenterbrød

1 t
20 min
24  stk.
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Så fik jeg i dag lavet disse mega lækre studenterbrød! Og en KÆMPE portion af dem!! Og de smager simpelthen så KNALDHAMRENDE GODT!!
Om opskriften
Beskrivelse

HAAAAPS!!! 🥳🥳

Så fik jeg i dag lavet disse mega lækre studenterbrød!

Og en KÆMPE portion af dem!! 🤩🤩

Og de smager simpelthen så KNALDHAMRENDE GODT!! 🙌🏼🙌🏼

Hvis man er mere til romkugler, så laver man bare romkuglemassen alene! Den er helt eminent, og jeg er sikker på, at du vil komme til at elske denne opskrift også 😍😍

Opskriften giver 16 store eller 24 almindelige stykker.

Ingredienser
Mørdej
85 g Flormelis
200 g Smør
300 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1 knsp Salt
1⁄2 dl Vand (koldt)
Hindbærlag
400 g Hindbærmarmelade
2 spsk Citronsaft
Romkugledej
1500 g kage (rester - jeg bruger gerne mazarinkage, hindbærroulade og sandkage)
6 spsk Abrikosmarmelade
6 spsk Kakao
120 g Makroner
2 spsk Romessens
2 spsk Mandelessens
Glasur
400 g Flormelis
  Vand
  krymmel
Vejledning

Mørdej:

Bland mel, flormelis, salt, vaniljesukker og bagepulver.

Smuldr smørret i melblandingen og saml dejen hurtigt med det kolde vand.

Pak dejen ind i plastik og lad den hvile på køl i cirka 40 minutter.

Tag dejen ud af køl og rul den ud til cirka 35 x 32 cm.

Bag bunden i cirka 11-13 minutter ved 200 grader almindelig ovn til kanterne er gyldne.

Bunden skal ikke være hård som en kiks.

Tag bunden ud, lad dem køle let og smør et tyndt lag indkogt hindbærmarmelade på bunden.


Hindbærlag:

Kog hindbærmarmeladen op med citronsaft i en gryde i 5-10 minutter.

Marmeladen skal koges ind til cirka halvdelen, så den bliver mere fast.

Lad den afkøle inden den smøres på den afkølede bund.


Romkugledej:

Smuldr kageresterne sammen inden stor skål og tilsæt abrikosmarmelade, kakao, knuste makroner, rom- og mandelessens.

Bland det hele godt sammen!

Det kan med fordel køres en røremaskine med K-spaden.

 

Samling af kagen

Fordel romkuglemassen oven på mørdejen med hindbærmarmelade og rør en tyk glasur af flormelis og vand.

Smør et tyndt lag glasur på kagen, drys med krymmel og lad kagen sætte sig lidt på køl, inden den skæres ud i passende stykker.

Rigtig god fornøjelse med det!! 🤩🤩

Noter

PS: Opskriften kan med fordel halveres - og ellers er romkuglemassen den helt perfekte romkugle i sig selv eller som træstamme 👏🏼👏🏼

Kilde

Følg mig på Instagram her

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
1 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier