x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Stracotto – den dejligste langtidssimrede okseragout

REDAKTION | 26. februar 2019

Dejlig opskrift på okse-ragú, der er nem at lave og passer sig selv.

Vi har opskriften fra bogen: “Jamie i Italien” og Jamie Oliver siger følgende om opskriften:

“En toscansk familiefavorit: Tænk essensen af bolognese i storfamilie-skala med ekstra indbygget hygge. Den er inspireret af nonna Miriam fra Panzano, og den simple tilberedningsproces giver det, hun kalder en ’rig ret’ – hun sammenlignede det selv med det øjeblik, hvor man ved, at man sidder med en vinderhånd i poker. Den traditionelle måde at spise retten på er at servere den kraftige sauce med friskkogt tagliatelle som primo, og derefter resten af saucen og kødet som secondo sammen med dampet grønt, cremet polenta, kartoffelmos, eller hvad man nu synes!”


Stracotto - den dejligste langtidssimrede okseragout

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Antal: 8 Portioner
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 1 kilogram Oksetyksteg Uden sener
  • Olivenolie
  • 2 stk. Rødløg
  • 2 stk. Gulerødder
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk. fennikel
  • 15 gram frisk rosmarin ½ bundt
  • 15 gram Salvieblade ½ bundt
  • 2.5 deciliter Rødvin Chianti
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 1.5 liter Bouillon God kvalitet. Enten okse- eller grøntsags.

Sådan gør du

  • Kom kødet op i en nogenlunde tætsluttende stegegryde ved svag-jævn varme sammen med 2 spsk olie, brun det godt overalt, vend det undervejs med en køkkentang.
    Pil imens løg, gulerødder og hvidløg, rens bladselleri og fennikel og skær det hele i grove terninger til en soffritto – det hele skal alligevel braisere længe, så det behøver ikke at være så nøjagtigt.
    Kom det i gryden, tilsæt sammenbundet rosmarin og salvie, krydr med havsalt og friskkværnet peber.
    Steg videre i 20-30 min. til grøntsagerne begynder at karamellisere, vend i det undervejs.
    Skru op til høj varme, tilsæt vinen, rør tomatpuréen i og lad vinen koge væk.
    Tilsæt bouillonen, bring det i kog, knug et dobbelt lag bagepapir sammen under vandhanen og læg det oven i gryden.
    Skru ned til svag varme og lad det simre videre i 3 timer eller til kødet er smeltende mørt, vend kødet og dryp det med væden undervejs.
    Smag omhyggeligt til med havsalt og friskkværnet peber.
    Løft kødet op på et skærebræt, skær det i tynde skiver og øs noget af saucen ud over, så det holder sig mørt og saftigt.
    Vend resten af saucen (kog den evt. lidt ind først) sammen med friskkogt tagliatelle, riv lidt parmesan fint ud over og server.
    To retter for én indsats = en sikker vinder.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S