![](https://gastrofun.dk/wp-content/uploads/2021/09/Stjerneskud-11-150x150.jpg)
Opskrift på stjerneskud
Den danske klassiker Stjerneskud. I den her opskrift er alt hjemmelavet: Vi bruger hjemmebagt toastbrød, panerede og smørstegt rødspættefilet, dampede rødspættefilet, søkogte rejer, hjemmerørt thousand island dressing og sous vide tilberedt hvide asparges.
![](https://gastrofun.dk/wp-content/uploads/2021/09/Stjerneskud-11-500x500.jpg)
Stjerneskud
Ingredienser
- 1 bundt Asparges Hvide
- 1 spsk. Sukker
- 1 spsk. Salt
- 4 stk. Rødspættefilet
- Salt
- 1 deciliter Hvidvin
- 2 stk. Æggeblommer
- 2 deciliter Rasp
- 1 deciliter Hvedemel
- 40 gram Smør
- Krydderier Salt og peber
- 120 gram Rejer Søkogte. Kan erstattes af fjordrejer
- 2 skiver Brød Gerne toastbrød
- 2 spsk. Thousand Island Dressing
- 2 skiver Citron
- Dild Til pynt
Sådan gør du
Hvide Asparges Sous Vide
- Man skal skrælle den hvide asparges, for at få en god oplevelse. Den skal skrælles hele vejen rundt, lige som hvis man skræller en kartoffel. Der må ikke være helligdage, så man får trevler i munden.
- Den nemmeste måde at skrælle dem på er, at man holder fast ved hovedet og skræller ned mod bunden af sit asparges.
- Hovedet skal ikke skrælles, og når man knækker den nederste del af roden, må der ikke hænge fibre ved.
- Hvis der gør, skal der skrælles mere af. Drys herefter dine asparges med en smule salt og sukker på hver side og vakuumpak dem. Tilbered dem i sous vide/vandbad. 30 minutter ved 85 grader og de er klar til servering.
- De hvide asparges smager fantastisk på denne måde, da de ikke mister noget smag til kogevandet. Derudover bliver væsken inde i dine asparges.
Rødspætte
- Start med at sikre dig at alle fiskebenene er fjernet fra dine rødspætter. Vi bruger tynde rødspætter (cirka 1 cm tykke) og regner generelt med 2 stk. pr. person - 1 til en fiskefilet og 1 til en dampet filet.
- 20 minutter inden rødspættefileterne skal tilberedes, skal de gourmetsaltes. Dvs. der skal drysses salt henover dem på begge sider. Det trækker lidt af væsken ud af fisken og gør den mere saftig.
- Tør saltet af fileterne
Dampet rødspættefilet
- Rul fisken og placer en kødnål igennem den, så den ikke går "fra hinanden".
- Rødspættefileten kan dampes på to forskellige måder:
- Dampovn: Hæld hvidvinen i et fad og placer fisken i et smurt rist/fad med huller i. Damp fisken i 5 minutter ved 85 grader.
- Almindelig ovn:Smør et lille ildfast fad, og hæld hvidvinen i bunden. Placer rødspættefileterne ovenpå og dæk det hele af et bagepapir.Damp det i 6 minutter.
Smørstegt fiskefilet
- Tænd en stor, tykbundet pande på middelhøj varme. Kom smørret i og det skal bruse op før fileterne kommer på.
- Pisk æggeblommerne og placer dem på en tallerken. Hæld melet på en tallerken for sig og kom raspen i en skål.
- Kværn lidt peber og salt i raspen.
- Vend fileterne i melet, derefter æggeblommerne for til sidst at vendes i raspen.
- Giv dem 2,5 minutter på hver side og de er klar til servering.
Servering
- Vi brugte en skive af dette hjemmebagte toastbrød. Hvis du ikke har det, så brug gerne daggammelt brød der er ristet. Placer brødet i bundet af tallerkenen og læg den den smørstegte fiskefilet henover. Derefter en skefuld Thousand Island Dressing, rejerne og den dampede rødspættefilet. Pynt af med dild og en citronskive.