Stikkelsbærgrød

Stikkelsbærgrød

5 min
25 min
4  personer
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
✅Stikkelsbærgrød🥣med fløde eller mælk.✅Vi har opskriften fra bogen: "Klimakløgtigt Kagekalas", hvor forfatterenJasmin Gabay skriver følgende om opskriften:"Stikkelsbærret er et bær, som er gået lidt i glemmebogen. Men nobody puts baby in a corner. Lad os få stikkelsbærret tilbage! Det kan heldigvis findes på....
Om opskriften
Beskrivelse

Stikkelsbærgrød med fløde eller mælk.

Vi har opskriften fra bogen: "Klimakløgtigt Kagekalas", hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften:

"Stikkelsbærret er et bær, som er gået lidt i glemmebogen. Men nobody puts baby in a corner. Lad os få stikkelsbærret tilbage! Det kan heldigvis findes på mange pluk-selv-farme. Ud og pluk, og hjem og lav syltetøj eller grød."

Ingredienser
500 g Stikkelsbær
200 g Sukker
1 spsk Maizena
1 dl Vand
Vejledning

1.    Klip blomsterne af stikkelsbærrene. Kom bærrene i en gryde med sukkeret og lad det simre. Det må ikke bulderkoge. Lad det simre i 10-20 minutter, alt afhængigt af hvor modne dine bær er, og hvor blød du kan lide din grød. Jo længere den koger, des mere udkogte vil dine bær være.

2.    Hvis du vil jævne den yderligere, røres maizenaen ud i vandet og tilsættes grøden. Kog den godt op, mens den tykner.

3.    Hæld grøden i en skål og afkøl. Drys et tyndt lag sukker på toppen, så grøden ikke trækker skind.

4.    Server stikkelsbærgrøden afkølet med fløde eller mælk.

Noter

TIP: Pluk mange bær og frys dem, eller lav dem til syltetøj.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier