Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sticky Chicken Tenders

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

16. september 2021
En asiatisk udgave, så den både er sprød, syrlig, saftig og har lidt bid. Saucen er sticky og samtidig er kyllingen sprød indenunder.

Opskrift på sticky chicken tenders

Du kender sikkert fried chicken (chicken tenders) fra amerikanske fastfood restauranter.

I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde dygtige madprofiler og her er jeg blevet undervist af Rasmus fra Mandekogebogen. Han har lavet en asiatisk udgave, så den både er sprød, syrlig, saftig og har lidt bid.

Saucen er sticky og samtidig er kyllingen sprød indenunder.

Sticky saucen kan sagtens laves med stødte (tørre) krydderier, det skal ikke være det der afskrækker dig for at lave denne dejlige ret.


Antal: 4 personer

Sticky Chicken Tenders

En asiatisk udgave, så den både er sprød, syrlig, saftig og har lidt bid. Saucen er sticky og samtidig er kyllingen sprød indenunder.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Grej

Ingredienser

Sprød kylling

  • 1 pakke Kyllingebryst filet kan erstattes af inderfileter
  • Majsstivelse kan erstattes af hvedemel
  • Æg
  • Panko kan erstattes af rasp
  • Salt
  • Olie neutral, til friturestegningen

Sticky Sauce

  • Olie til stegning
  • 2 fed Hvidløg
  • 0.5 stk. Chili rød
  • 10 gram Frisk ingefær
  • 2 spsk. Brun farin
  • 4 spsk. Soya
  • 1.5 deciliter Vand
  • 1 stk. Kanelstang
  • 3 stk. Stjerneanis
  • 2 stk. Hele nelliker
  • 0.5 stk. Lime kun saften, kan erstattes af 1 spsk. æbleedikke
  • 1.5 tsk. Majsstivelse cirka, til jævning
  • 2.5 spsk. Vand cirka, til jævning
  • Forårsløg

Sådan gør du

Sprød kylling

  • Skær brysterne i mindre og ensartede stykker, så de cirka har en inderfilet størrelse.
  • Nu skal de paneres: Vend først alle stykkerne i majsstivelsen, så de bliver dækket på begge sider.
  • Herefter piskes æg og de vendes i det, så de dækkes på begge sider.
  • Til sidst skal de ned i en skål med panko (rasp), så de er godt dækket.
  • Krydr med salt.
  • Varm olien op i en gryde, pande eller frituregryde.
  • Temperaturen skal være cirka 165-175 grader.
  • Kom et par stykker i den varme olie ad gangen. Ikke for mange, da temperaturen så vil falde for meget.
  • Kødet er klar når den har fået en fin og flot farve.
  • Kom den over på et rent viskestykke/køkkenrulle.

Sticky Sauce

  • Kom olie på panden.
  • Hak hvidløgene, ingefærret og chilien groft.
  • Kom det på panden ved middelhøj varme.
  • Giv dem et par minutter, de behøver ikke at få farve, men blot falde lidt sammen.
  • Tilsæt farin og soya og rør godt rundt.
  • Tilsæt 1 kanelstang.
  • Hvis du har en lille mængde kød du vil bruge din sticky sauce til, så behøver du ikke at gøre mængden større. Vi har en del kød her, så vi tilsætter vand for at få lidt mere sauce.
  • Skru ned for blusset, så det blot simrer stille og roligt.
  • Tilsæt stjerneanis, nelliker og limesaft. Lad det simre et par minutter.
  • Bland vand og majsstivelse sammen i en lille skål.
  • Sørg for at sticky saucen koget (skru evt. op) og kom en smule af jævningen i. Kom mere i indtil den er tyknet godt.
  • Lad det simre videre et par minutter mere.
  • Smag saucen til med evt. mere limesaft, chili eller ingefær.
  • Du kan selv vælge om du fjerne de hele krydderier eller ej - de skal blot ikke spises.

Samling af retten

  • Kom kyllingestykkerne op i saucen og vend den godt rundt, så saucen klistrer sig godt på.
  • Tag det af panden og læg det på en tallerken.
  • Hak forårsløg fint og drys det på toppen.
  • Velbekomme.