Stegt torskerogn

Stegt torskerogn

10 min
30 min
4  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
✅Stegt torskerogn med rodfrugter i smørsauce. ✅Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad", hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:
Om opskriften
Beskrivelse

Stegt torskerogn med rodfrugter i smørsauce. 

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad", hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

"SKØN VINTERKLASSIKER, som med sin lette lyse smag passer perfekt til de syrlige øl.

Torskerogn er i sæson i nogle måneder, hvor det virkelig gælder om at spise dem. 

Er der rester, kan det spises på rugbrød næste dag."

Ingredienser
TORSKEROGN
800 g Torskerogn (Frisk)
2 l Vand
1 dl Eddike (Lager )
3 Laurbærblad
1 tsk Peberkorn (Hele)
1 spsk Salt
  Dild (3-5 stilke)
  Hvedemel (2-3 spsk.)
30 g Smør
1 spsk Olie
SMØRSAUCE
200 g Jordskokker
200 g Skorzonerrødder
200 g Bladselleri
1⁄4 dl Eddike (Hvedeølseddike)
2 dl Øl (Hvedeøl)
2 dl Vand
100 g Smør (Koldt)
1⁄2 bdt Dild (Frisk)
Vejledning

Pak torskerogn stramt i bagepapir.

Kog vand op med resten af ingredienserne til torskerogn, skru ned, og læg torskerognspakkerne forsigtigt ned i vandet.

De skal koge ved svagt blus i ca. 25-30 minutter. Mærk efter, om de er faste.

Tag gryden af varmen, og lad dem køle af i kogelagen.

Imens torskerognen koger, skræl rodfrugter, og skær ud i store chuncks.

Skær blegselleri i skiver på tværs.

Kog grøntsagerne i vand, øleddike og hvedeøl i 5 minutter.

Tilføj smør til saucen, og smag til med salt og peber.

Skær torskerogn i skiver på 1-2 cm tykkelse, vend dem i hvedemel, og steg dem gyldenbrune i smør og olie.

Server grøntsager i smørsauce med den stegte torskerogn, og pynt med dild.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.