Stegt pighvar

Stegt pighvar

30 min
15 min
4  Personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Pighvarren er en lækker fisk med delikat og fast hvidt kød. Den egner sig rigtig godt til stegning og dampning, da den ikke mister fastheden i kødet
Om opskriften
Beskrivelse

Pighvarren er en lækker fisk med delikat og fast hvidt kød. Den egner sig rigtig godt til stegning og dampning, da den ikke mister fastheden i kødet. 

Prøv denne opskrift på sprængt og stegt pighvar, næste gang du har lyst til et lækkert stykke fisk. 

Lad dig ikke afskrække af ordet sprængning, der måske lyder lidt omstændigt. I princippet er det blot et andet udtryk for at lade fisken trække med salt et stykke tid inden stegning for derved at få et stykke kød, der er fastere i strukturen.   

Ingredienser
500 g Pighvar (filet)
  Salt
  Peber
  Olie (til stegning)
  Smør (til stegning)
1 Citron
  Frisk timian (i kviste)
Vejledning

Start med at sprænge fisken. Dette gøres ved at drysse den med et godt lag salt og lade den ligge ved stuetemperatur i cirka 30 minutter. Skyl herefter fisken og tør den grundigt med et viskestykke.

Opvarm en pande med olie. Læg fisken på, og efter cirka 30 sekunder tilsættes smør. Læg en citronskive og en timiankvist på hvert stykke fisk og steg dem ved middelhøj varme i 12 minutter.

Vend fisken, og giv stykkerne 30 sekunder på den anden side.

Tag fisken af panden og drys den med en god flagesalt.

Noter

Sprængning er en gammelkendt metode, der har været anvendt i århundreder. Det går ud på, at trække lidt af væsken ud af kødet ved hjælp af salt, for på den måde at få et mere fast og smagfuldt stykke kød.  

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier