Stegt lange

Stegt lange

8 min
5 min
2  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Fisken steges i rigeligt smør med lidt timian og er en god spisefisk, som du bør unde dig selv at prøve. Jeg serverede bagte porrer med timian, jordskokkepuré, brunet smør og hakkede saltmandler.
Om opskriften
Beskrivelse

Smørstegt langefilet.

Hvis du ikke kender fisken, så minder den om en blanding af en torsk og en havål.

Kødet minder meget om torsken, det er dog lidt mere fast i kødet.

Fisken steges i rigeligt smør med lidt timian og er en god spisefisk, som du bør unde dig selv at prøve.

Jeg serverede bagte porrer med timian, jordskokkepuré, brunet smør og hakkede saltmandler.

Jeg skar 2 fileter til konen og jeg og resten lavede jeg til fiskenuggets.

Stegt lange

Ingredienser
400 g Langefilet
  Salt
  Olie (smagsneutral)
  Smør
  Frisk timian (kan udelades)
  Peber (fra kværn)
  Flagesalt
Vejledning

Tag fisken ud af køleskabet cirka 20 minutter før det skal tilberedes.

Start med at gourmetsalte din fisk: Kom groft salt på begge sider af fisken og lad den ligge på køkkenbordet i 5-8 minutter. Jo tykkere, jo længere tid. 

Skyl saltet af fisken, ellers vil den fortsætte sprængningen og blive for salt. Jeg gør det typisk direkte under vandhanen i koldt vand. Tør fisken godt af med et rent viskestykke bagefter.

Varm din pande på høj varme (12 ud af 14 på mit komfur) og sørg for at den er varm når fisken skal steges.

Kom olie på panden og kom fisken på. Efter cirka 1 minut kommer du smør og frisk timian på panden.

Efter 2 minutters stegetid vendes fisken. Skru ned på middelhøj varme (8-9 ud af 14 på mit komfur).

Vip panden lidt, så du kan bruge en ske til at "bade" fisken i det varme smør.

Efter 2 minutter på den anden side, tager du fisken af panden og lader den dryppe af på et rent viskestykke.

Krydr med peber fra kværn og en god flagesalt.

Velbekomme.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier