ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Stegt kylling

LINDHARDT OG RINGHOF | 13. februar 2019
Med safran, hasselnødder og honning

Ovnstegt kylling med safran, hasselnødder og honning.

Den hele kylling er parteret og marineret i en mellemøstliginspireret marinade.

I vores evige jagt på at få stjernekokkenes opskrifter hjem i de danske private køkkener, har vi fået denne opskrift fra den israelske/britiske stjernekok Otto Lenghis bog: “Otto Lenghi kogebog#1“. 


Antal: 4 Portioner

Stegt kylling

Med safran, hasselnødder og honning
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling stor
  • 2 stk. Løg grofthakkede
  • 0.5 deciliter Olivenolie
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Kanel stødt
  • 1 pinch Safran stor knsp. tråde
  • 1 stk. Citronsaft saften fra 1 hel citron
  • 0.5 deciliter Vand koldt
  • 100 gram Hasselnødder
  • 70 gram Honning
  • 2 spsk. Rosenvand
  • 2 stk. Forårsløg grofthakkede (kan udelades)
  • Flagesalt
  • Peber sort

Sådan gør du

  • Del kyllingen i 2 x bryst og vinge, 2 x overlår og underlår.
    Vend kyllingestykkerne med løg, olivenolie, ingefær, kanel, safran, citronsaft, vand, 2 tsk salt og et godt drys friskkværnet sort peber i en stor skål.
    Lad dem marinere i mindst 1 time eller natten over i køleskabet.
    Forvarm ovnen til 210°. Spred hasselnødderne ud i en bradepande, og rist dem i ovnen i 10 minutter, til de har fået lidt farve.
    Hak dem derpå groft, og stil dem til side.
    Flyt kylling og marinade over i en bradepande, der er stor nok til at rumme det hele i et enkelt lag.
    Læg kyllingestykkerne med skindsiden opad, og steg dem så i ovnen i ca. 35 minutter.
    Rør imens honning, rosenvand og nødder sammen.
    Tag kyllingestykkerne ud af ovnen, fordel nøddesiruppen over dem med en ske, og spred den ud, så kødet dækkes jævnt.
    Stil bradepanden tilbage i ovnen, og giv kyllingestykkerne yderligere 5-10 minutter, til de er gennemstegte, og nødderne gyldenbrune.
    Anret kyllingestykkerne på et fad, og pynt eventuelt med de hakkede forårsløg.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S