Stegt kulmule

Stegt kulmule

30 min
10 min
2  Personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Kulmule minder om torsk, men den er mere fast og saftig i kødet og regnes derfor af mange som værende en finere spisefisk.✅ 

Fisken egner sig især godt til at skindstege, så det har vi gjort i denne opskrift. 

Om opskriften
Beskrivelse

Kulmule minder om torsk, men den er mere fast og saftig i kødet og regnes derfor af mange som værende en finere spisefisk. 

Fisken egner sig især godt til at skindstege, så det har vi gjort i denne opskrift. 

Ingredienser
1 Kulmulefilet
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Tag fisken ud af køleskabet cirka 45 minutter før, den skal tilberedes.

Fjern evt. ben fra fisken og drys den på begge sider med salt.

Stegt kulmule

Lad fisken stå og trække med salt på i 30 minutter.

Skyl fisken under den kolde hane, så al salt bliver fjernet.

​​Stegt kulmule

Tør fisken godt af, inden den skal steges.

Varm en tykbundet pande op til middelhøj varme med olie.

Placer fisken på den panden (med skindsiden nedad) sammen med en klat smør.

Steg fisken i 7 minutter på skindsiden (giv den 5 minutter, hvis du har en tynd filet).

Vend forsigtigt fisken og steg den et lille minut på den anden side.

Fisken er nu klar til servering.

Noter

Server den skindstegte kulmulefilet med det tilbehør, du kan lide - den passer sammen med det meste, så mulighederne er mange. 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

 

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier