Stegt flæsk i ovn

Stegt flæsk i ovn

15 min
20 min
4  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅I denne ret bruges fedtet fra flæsket til at give de øvrige ingredienser smag - smart, nemt og hurtigt!😍Retten er ikke slankemad, men så længe menuen ikke står på stegt flæsk hver anden dag, går det nok.✅Dog skal det siges, at smagene her er så koncentrerede, at man helt af sig selv...
Om opskriften
Beskrivelse

I denne ret bruges fedtet fra flæsket til at give de øvrige ingredienser smag - smart, nemt og hurtigt! 

Retten er ikke slankemad, men så længe menuen ikke står på stegt flæsk hver anden dag, går det nok. Dog skal det siges, at smagene her er så koncentrerede, at man helt af sig selv ikke spiser de store mængder. 

Server retten, som den er, eller server den med en frisk salat eller sprød råkost som tilbehør.

Jeg kan bestemt også anbefale min mands udgave af stegt flæsk i ovn her.

Ingredienser
600 g Flæsk (f.eks. skåret af hjemmerøget bacon)
  Krydderier (salt og peber)
1 kg Kartofler
4 Porre
  Olie
Vejledning

Flæsk

Det røgede flæsk er skåret ud af denne opskrift på tørsaltet ribbensteg.

Skær kødet ud til flæsk i skiver på cirka 1 centimeter stykket.

Læg det på et skærebræt og bank det let ud med håndroden.

Krydr flæsket let med salt og peber og læg det på en rist i ovnen over en bradepande.

Tænd ovnen på 200 grader og steg flæsket i cirka 15 minutter.

Vend flæsket om og steg det på den modsatte side, til skiverne er gyldne og sprøde.

Stegt flæsk

Kartofler

Kartoflerne er skåret tyndt ud med et mandolinjern.

Herefter udvandes de i 30 minutter i en skål med vand og tørres godt i et viskestykke.

Krydr kartoflerne med salt og peber og læg dem i et ildfast fad.

Sæt fadet under flæsket i ovnen.

 

Porrer

Porrernes yderste lag skæres fra og de vendes i olie.

Skær dem i mindre stykker og

Læg porrerne ned i det ildfaste fad med kartoflerne og giv alt cirka 20 minutter, eller til det er gyldent og mørt.

Stegt flæsk

Server retten med ketchup.

Stegt flæsk

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier