x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Stegt andebryst med grøntsager

ANDERS | 16. september 2018

Andebryst er lækkert og mørt kød, og der er en snert af luksus over det. Prisen på andebryst er dog ikke højere, end at du udmærket kan servere det på en hverdag, og retter med and er godt året rundt, så hvorfor kun servere det til jul?

Du får her opskriften på en nem og lækker opskrift på stegt andebryst, hvor vi bruger fedtet til at stege grøntsagerne i.


Stegt andebryst med grøntsager

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 Personer
Forfatter: Anders

Ingredienser

  • 2 stk. Andebryst
  • 300 gram Kartofler
  • 2 stk. Gulerødder
  • 1 stk. Pastinak
  • 0.25 stk. Spidskål gerne rød spidskål
  • 1 stk. Løg
  • 0.5 bunch Frisk timian

Sådan gør du

  • Pandestegt andebryst:

    Er andebrysterne frosne, skal de optøs i køleskabet i cirka 2 døgn inden brug.
    Tag kødet ud af køleskabet cirka 30 minutter inden, det skal bruges.
    Rids fedtlaget på andebrysterne i tern.
    Læg andebrysterne på en kold pande med fedtsiden nedad. Tænd for blusset og steg fedtsiden i 10 minutter.
    Vend dem og steg kødside i 10 minutter. 
    Tag kødet af panden og lad det trække utildækket i 10 minutter. 
    Skær andebrysterne ud i fine skiver.
     

    Grøntsager stegt i andefedt:

    Skræl kartofler, gulerødder og pastinak og skær dem i strimler.
    Skær løget i tynde skiver.
    Snit spidskålen mellemfint.
    Opvarm en sauterpande med olivenolie.
    Kom alle grøntsagerne, undtagen spidskål, på panden og svits dem.
    Hæld løbende andefedtet over grøntsagerne, efterhånden som det smelter fra kødet. 
    Tilsæt spidskål og timian cirka 10 minutter før, grøntsagerne er færdige. Du kan også tilsætte kålen tidligere i processen, afhængig af, hvor tilberedt du foretrækker kålen.
     
    Stegt andebryst

Noter

Følger du stegetiderne i opskriften, bliver kødet noget nær gennemstegt. Vil du hellere have rosastegt andebryst, så nedsæt stegetiden med 3-4 minutter på hver side. Anvender du stegetermometer, skal kernetemperaturen dog være minimum 60 grader. 

Om forfatteren