ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Steak sandwich

PER ASMUSSEN | 5. februar 2019

Nem opskrift på en lækker hjemmelavet steak sandwich der har fået et stort pift af luksus. Den hjemmebagte bolle er smurt i en trøffelmayonaise og kødet er pandestegt 180 dages krogmodnet Sashi AAA striploins/entrecotes.

Man kan gå i mange retninger, men i bund og grund handler det om at have en skiveskåret steak placeret mellem to ristede stykker brød sammen med dressing og salat efter smag.


Antal: 2 Portioner

Steak sandwich

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 6 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 stk. Brød Gerne flutes
  • 2 stk. Entrecotes Jeg brugte 180 dages krogmodnet Sashi AAA striploins
  • 0.5 package Mayonnaise Gerne en god mayo. Jeg brugte en trøffelmayo
  • 6 stk. Cherrytomater Kan erstattes af almindelige tomater
  • salat Jeg brugte lollo bionda (krusbladet salat)
  • Syltede rødløg Eller løgmarmelade
  • Salt Flagesalt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

Brød og fyld

  • Skyl tomaterne og salaten og skær dem i mindre stykker.
    Steak sandwich
    Skær brødet over rist det på en brødrister. Rist gerne indersiden lidt hårdere end ydersiden, da den undgår at blive for våd så.
     

Bøf

  • Start med at tørre kødet af, gerne med et viskestykke. Hvis du har tiden, så tag kødet ud af køleskabet en halv time før det skal steges, så dets temperatur når at stige lidt.
    Bøffen skal steges som du ønsker. Jeg vil gerne have min medium-rare og tættere på rare end medium. Tykkelsen afgør selvfølgelig hvor længe det skal steges.
    Hvis kødet har en meget kraftig fedtmarmorering, så behøver man ikke fedtstof til stegningen.
    Sørg for at din pande er meget varm og placer så først kun fedtsiden ned på den tørre pande og lad fedtet få lidt stegeskorpe i et lille minuts tid. Det giver fedt nok til at stege bøffen i.
    Placer kødet med den ene side nedad og steg det i 2 minutter og vend kødet og giv det 2 minutter mere.
    Steak sandwich
    Tag kødet af panden og krydr det med salt og peber.
    Lad det stå og hvile i 1-2 minutter før det skæres i tynde skiver.
    Steak sandwich
     

Servering

  • Smør indersiderne af begge halvdele med mayo og læg salaten på underen. 
    Læg kødet på og giv det evt. en smule flagesalt mere.
    Tilsæt rødløg/løgmarmelade og herefter tomater. 
    Sæt overdelen på og server straks.
    Steak sandwich
    Steak sandwich

Noter

Jeg brugte disse syltede rødløg til opskriften. De kan dog med succes erstattes af denne opskrift på løgmarmelade.
Jeg brugte denne Sashi bøf til opskriften. Du kan selvfølgelig bruge et hvilket som helst stykke oksekød som du ønsker til din steak. Det kunne være en rib-eyes, nyretap eller entrecotes.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.