Steak salat med couscous og kål

Steak salat med couscous og kål

5 min
1 t, 5 min
3  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
✅Lækker ret, der både viser hvordan man kan strække ens råvarer til et større og billigt måltid, samtidig med at man kan få bugt på ens rester.✅Bevares, så tænker jeg at de fleste nok ikke lige har en bøf liggende som de ikke får brugt, men det er der faktisk også råd for.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker ret, der både viser hvordan man kan strække ens råvarer til et større og billigt måltid, samtidig med at man kan få bugt på ens rester.

Bevares, så tænker jeg at de fleste nok ikke lige har en bøf liggende som de ikke får brugt, men det er der faktisk også råd for. 

Jeg tilbereder oftest mine bøffer sous vide og tit laver jeg flere end jeg har brug for. Det gør at jeg blot smider dem jeg ikke skal spise direkte i fryseren og så har jeg til lette aftensmåltider i en travl hverdag. 

Rødkålet var resterne af det kål jeg ikke fik brugt Mortens Aften, så det kan selvfølgelig erstattes af andre kål eller salater.  

Med en lille teres major bøf og et mindre kål til retten, besluttede jeg mig for at spæde op med et hjemmelavet pandebrød.

Steak salat

Ingredienser
Bøf
1 Teres Major (kan selvfølgelig erstattes af andre udskæringer)
  Flagesalt
Salat
1⁄3 Rødkål (mit var ret lille)
2 Gulerødder (mine var store)
20 g Mandler (kan erstattes af saltmandler eller pinjekerner)
  Mynte (frisk)
  Bredbladet persille (frisk)
Couscous
1 fed Hvidløg
1 Løg (lille)
1 1⁄2 dl Vand
1⁄2 tsk Spidskommen
1⁄2 tsk Kanel
150 g Couscous
  Citronsaft
Pandebrød
25 g Rugmel
1 1⁄4 tsk Bagepulver
1 knsp Sukker
1⁄2 tsk Groft salt
275 g Hvedemel
1 dl Mælk
1⁄2 dl Olivenolie
Tilbehør
  Syltede rødløg
Vejledning

Bøf sous vide

Jeg tilberedte en stykke teres major (oksekød) til denne salat. Ellers vil jeg foreslå at bruge nyretapper eller en ribeye.

Tilbered kødet som du ønsker det om du er til pandestegning, grill eller sous vide. Jeg gav kødet 1 time ved 55 grader i min sous vide og brunede det af bagefter.

 

Couscous

Finhak løg og hvidløg.

Kom vand, hvidløg, løg, spidskommen og stødt kanel i en gryde.

Bring det i kog.

Hæld din couscous i en skål.

Tilsæt det kogende vandlage.

Rør godt rundt og dæk det hele til med et klæde/låg.

Lad den køle af.

 

Salat

Kom dine mandler på en tør pande ved middelvarme. Steg dem til de tager en lille smule farve på begge sider og tag dem af panden. Lad dem køle let af og hak dem i mindre stykker.

Hak dit rødkål i passende stykker. Jeg kan godt lige at der er lidt at tygge i, mens min kone gerne vil have dem fintsnittet. Gør hvad der giver mening for dig.

Skær gulerødderne i mindre stykker eller som jeg gjorde: Brug en y-skræller og skær tynde bånde ud. 

Vend gulerødderne og kålen i lidt citronsaft i en skål. Tilsæt evt. lidt salt og peber.

Hak mynten og persillen.

 

Pandebrød

Bland de tørre ingredienser sammen først i en skål - brug dog ikke al hvedemelet, da det skal bruges til køkkenbordet.

Tilsæt mælk og olie og ælt den godt igennem.

Drys mel på køkkebordet.

Del den i tre stykker.

Brug en kagerulle til at rulle dejen tynd og rund. Gør det ved alle stykker.

Tænd panden på høj varme (11 ud af 14 på mit komfur)  og kom dejen på.

Efter cirka 2 minutter er den boblet op og klar til at vendes. Steg den cirka 2 minutter mere på den anden side.

Når brødet er færdig, skal det pakkes ind i et rent viskestykke.

Gentag med de andre brød og sørg for at alle brødene er i viskestykket, ellers bliver de hårde og kedelige.

 

Servering

Jeg synes at der er noget hyggeligt i at alt maden er serveret på et spækbræt, men det behøver du selvfølgelig ikke.

Bland kålen og gulerødderne sammen med couscous blandingen. 

Læg det hele i bunden af et spækbræt.

Skær bøffen i tynde skiver og læg dem oven på salaten. Drys kødet med flagesalt.

Kom dine mandler og krydderurter henover sammen med syltede rødløg

Server straks.

Steak salat

Noter

Du vil sagtens kunne lave en dip/dressing bestående af enten yoghurt, lime, mynte eller baba ganoush til retten.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier